Accept responsibility for your life.
Accept that it is you who will get you
where you want to go.
No one else.
(~Les Brown)

Mijn verhaal…

 

Mijn naam is Maaike Pieters.

Ik ben gecertificeerd transformational presence coach, gediplomeerd astroloog, moeder van 2, hooggevoelig, een tikkeltje eigenwijs, een zoeker die vind, dol op kleurige verse bloemen, lichtwerker en eeuwige student van de school van het Leven.

Het is mijn missie om je terug te brengen naar je bron (je ziel) en van hieruit te werken en te leven.

Ik ben er om je te inspireren, te coachen en te begeleiden naar je meest authentieke jij.

Dat ik dit doe is niet voor niks. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk dit kan zijn…

…en hoe verstrikt je kunt raken in verwachtingen en overtuigingen die je geluk en bezieling in de weg kunnen staan.

Ik heb 3 transities nodig gehad om te komen waar ik nu ben.

De eerste vond plaats rond mijn twintigste toen ik vanuit mijn streng christelijke achtergrond zou gaan trouwen. Mijn trouwjurk hing al in de kast toen mijn toenmalige vriendje schoorvoetend op kwam biechten dat hij vreemd ging. Mijn wereld stortte in en tegelijk voelde het enorm bevrijdend. De eerste zoektocht naar wie ik ben was begonnen.

10 jaar later… de tweede transitie;

Ik realiseerde me dat ik niet in verbinding was met mijn eigen gevoelens en emoties. Ik ontdekte dat ik hoog gevoelig en sensitief ben (eigenlijk wist ik dat allang) maar ik wilde absoluut niet bij de groep HSP’ers horen (gruwel). Dus ik bleef in verzet.

Toen ik niet anders meer kon werd het verzet overgave. Overgave werd ontdekken, verwonderen en Leven met een hoofdletter L. Eindelijk was ik thuis.

Ik was er nog niet… Een echte breakdown bood zich aan.

Een jaar geleden al schreef ik de content die je nu leest. Ik besteedde weken aan een stuk om een programma te creëren dat transformerend én licht was. Verdiepend én verbredend. Anders dan al die andere programma’s. Ik creëerde recht uit mijn hart.

Ik had een boodschap die ik wilde delen met de wereld, vooral met vrouwen.  Mijn werk was een mix van astrologie, Jungiaanse psychologie en Transformational Presence werk van Alan Seale. Alle drie hadden en hebben ze mijn hart gestolen. En de rode draad door dit alles was leven, leiden en werken vanuit een diepgaande afstemming met je ziel, de kosmos en jezelf.

Er was nog een andere les die ik mocht leren. Als je op deze manier wilt leven en werken kom je weerstand tegen. Extra hobbels in de weg. Je wordt verkeerd begrepen, geweigerd, niet leuk gevonden en….je komt je eigen angsten en beperkende gedachten tegen.

En juist dan is het je taak om door te zetten.

Terwijl ik mijn programma aan het creëren was zat mijn hoofd plotseling vol met stemmetjes die me influisterde dat het niet goed genoeg was, dat er al zoveel anderen waren en hoe ik daar in gods-vredes-naam geld mee dacht te gaan verdienen.

Ik huurde een succesvolle business coach in (waar ik overigens ongelofelijk veel van heb geleerd) om het programma verder vorm te geven.

Ik begon me onzeker en afhankelijk op te stellen. Zij was immers de expert. In onze conversaties waren mijn taal en energie afgestemd op haar ervaring en werkwijze.

Ik vergat mijn eigen afstemming met mijn ziel.

Ik begon mezelf te saboteren.

Ik vertelde mezelf dat mijn programma niet goed was dus ik legde het aan de kant en sloeg een totaal nieuwe weg in. Mijn roeping die me zo dierbaar was, werd als een roepende in de woestijn.

Wat er echt gebeurde? Ik vertrouwde de beproefde marketing strategie compleet met templates, formules en sales funnels meer dan mijn eigen wijsheid. Ik zocht de antwoorden buiten mezelf.

Het resulteerde erin dat ik koos voor een niche die zou verkopen…

Want nu we toch eerlijk zijn…Ik had een verborgen agenda; geld verdienen.

Business coaching for new coaches. Dat ging ik doen. Verkopen werd de rode draad. Liefde en bezieling konden naar de maan lopen.

Hoewel de business ging lopen, verloor ik mezelf. Ik verloor mijn boodschap. Ik verloor mijn drive, mijn creativiteit, mijn liefde voor service en erger…Ik verloor mijn integriteit.

En daarmee verloochende ik mezelf…

Er moest iets veranderen…

In de lente van 2017 stortte ik in. Vanuit het niets werd ik ’s nachts wakker met pijn op mijn borst en tintelende armen. Ik maakte een afspraak met de huisarts. Binnen 24 uur waren er meerdere bloedtesten afgenomen, zegde ik mijn afspraken af en begon het wachten op de uitslagen van de tests.

In de dagen die volgde begon het me te dagen dat er waarschijnlijk niets uit die testen zou komen (wat ook zo bleek te zijn). Ik had mijn eigen horoscoop erbij gepakt om te kijken waar het pijnpunt zat. Daar hoefde ik niet lang naar te zoeken.

Weer was er die klop op de deur van mijn hart; doe je wel de dingen die echt bij je horen?

Ik had tijd nodig om weer te gaan luisteren naar mijn innerlijke wijsheid, mijn lichaam te voelen en erop te vertrouwen. De verbinding met wie ik ben te herstellen.

Ik nam mijn rust en deed dingen waar ik anders de tijd niet voor nam. Uitgebreid koken, bakken, zelf mijn huis schoonmaken, in de tuin werken, een roman lezen, schrijven, wandelen en leren ontspannen. Ik mocht leren dat het winter mocht zijn in mijn leven. Dat ik niet altijd ‘aan’ hoef te staan. En dat het oké is om mijn eigen ritme te volgen.

Mijn levensenergie werd langzaam weer wakker. Met het voorjaar in zicht werd dat wat je nu leest geboren.

Succes is niet de eerste prioriteit van de vrouwen en mannen waar ik mee werk.

Bezieling wel.

En een rijk, dynamisch, betekenisvol leven.

Als jouw ziel klopt op de deur van je hart en je vertelt dat er iets niet helemaal in balans is, dan snap ik dat volkomen.

Als je je gevoelens en emoties negeert en altijd bezig bent met dingen DOEN, maak je het jezelf heel moeilijk om het verschil te ZIJN. En zul je altijd blijven hangen op een middelmatig niveau van impact, succes en liefde.

Kahlil Gibran schreef in zijn boek ‘De Profeet’: Alle werk is leeg, tenzij er liefde in woont….Werk is zichtbaar gemaakte liefde. Jouw ziel is de essentie van de liefde binnenin je.

In je werk, kun je je ziel zichtbaar maken.

 

En hierin wil ik je ondersteunen en uitdagen. Dat is voor mij de weg naar heelheid. Daar is mijn werk op gebaseerd en daarom heb ik een programma ontwikkelt dat niet gericht is op je doen, maar op je Zijn.

Waarom?

Omdat iedere vrouw of man een veilige plaats verdiend waar je de pulse van je eigen hart mag horen.

 

Omdat het brandend houden van de vlam van zelfliefde het fundament hoort te zijn onder je succes.

Als je behoefte hebt aan een betekenisvolle dialoog met mij over hoe jij je verder kunt ontwikkelen, professioneel en persoonlijk, plan dan een afspraak met me in om te verkennen wat er mogelijk is.