0

Nieuwe Maan in Maagd: Time to return to personal sovereignty

By 11 september 2018Geen categorie

It’s time to return to personal sovereignty, moral alignment and vision for where to head next. 

Dat schreef een collega astroloog over deze nieuwe maan. Ik was gelijk wakker. En ik zal je straks vertellen waarom.

De energie van Maagd

De periode van de Maagd is de oogstfase en volgt de energie van Leeuw op die de grote lijnen in het oog houdt. Om vooral de details niet te vergeten hebben we de Maagd. Archetypisch gezien hoort bij Maagd het beeld van de oogst en meer preciezer; de oogstende mens. Het werk, de arbeid is heel belangrijk voor Maagd. Een van de kwaliteiten van Maagd is het maken van onderscheid (oog voor detail).

Met deze energie kun je het kaf van het koren scheiden en alles nog eens kritisch doorlichten, uitpluizen en in de juiste volgorde zetten. Deze energie kan als geen ander aanvoelen wat de eisen van de praktijk zijn. Maagd kan analyseren met een opmerkelijk oog voor details en een goed gevoel voor kwaliteit.

Prachtige energie om de draad weer op te pakken van waar je was gebleven. Om de laatste maanden van dit jaar nieuwe routines, gewoontes, productiviteit, ambitie en focus aan te brengen. 

Gelaagdheid 

Maagd kent ook een sterke gelaagdheid met grote verschillen die niet zo makkelijk in elkaar overlopen. Daardoor ontstaan er categorieën en dat is ook precies wat past bij het teken Maagd (organiseren, ordenen, categoriseren).

Leiderschap

Als leider, leid de feminiene maagd-energie ons vanuit een ander paradigma. Een paradigma van Sensing, feeling, listening en stillness. Een leiderschap dat een ander ritme volgt en ruimte laat voor het onverwachte, het onbenoembare en de nuances toevoegd van kunnen wachten, vertrouwen op de flow en op dat wat komen gaat. Dingen laten ontstaan en vanuit verbinding en samenwerking hun leiderschap vormgeven, inclusief het gebruik van symbolen, dromen, metaforen en de complexe melodie dat leven heet. Zij leidt van binnenuit, op een manier die aardend is. 

En dit beeld past ook prachtig bij deze nieuwe Maan omdat Neptunus precies tegenover de Zon en de Maan staat. Het ijverige teken Maagd dat altijd in de weer is met het organiseren en regelen van allerhande zaken vergeet soms om te voelen en dat is precies wat Neptunus aan de overkant staat te doen. Vergeet in het doen, ook niet om te zijn. Om te zijn met dat wat er is, te voelen wat er is.

Zo ontdekte ik recent voor mezelf dat zodra ik het woord ’eigenlijk’ gebruik ik weg ga van mijn gevoel. Het is voor mij een woord dat me weg houdt bij werkelijk contact maken met waar het nu echt over gaat. 

Een nieuwe start 

De nieuwe Maan is een lege bladzijde, een nieuwe start, een moment om weer even naar binnen te keren en jezelf af te vragen wat je graag wilt bereiken en daar een eerste stap in te zetten. 

Saturnus is weer vooruit gaan lopen waardoor we groen licht hebben om verder te gaan met onze projecten en onze lange-termijn-visie vorm te gaan geven.

Het element aarde om je basis verder vorm te geven

Door het grote aarde driehoek tussen Uranus, Saturnus en Mercurius is er vanuit de kosmos een prachtige stimulans om de basis die je hebt gelegd verder uit te bouwen, als het even kan op een vernieuwende manier maar zeker op een manier die authentiek is en past bij wie jij bent. 

Als je dat gaat doen, dan kan het niet anders dan dat je bij je persoonlijke sovereiniteit uitkomt en in afstemming met wie je in essentie bent je visie vorm kunt gaan geven. 

Kijk, daarom was ik ineens wakker 🙂

Wil je hier mee aan de slag?

Voelen waar jij echt voor staat, waar jouw kracht zit?

Ervaren wie jij écht bent?

En een zetje krijgen om dat in jouw leven vorm te gaan geven? 

Kom dan naar ons retreat 

wanneer: 15-20 oktober

Waar: Monte Velho Resort, Portugal

Dit retreat helpt je om met meer bewustzijn, meer focus én meer flow te gaan leven wie JIJ echt bent.  

Lees meer

%d bloggers liken dit: