0

Nieuwe Maan in Boogschutter – focus & rust

By 6 december 2018nieuwe maan

Nu we in de laatste maand van het jaar zijn, breekt de tijd van reflectie en bezinning aan. Wat heb je allemaal bereikt dit jaar? En wat houdt 2019 voor je in petto? 

Misschien kijk je uit naar 2019 en hoop je dat het een ander jaar wordt dan 2018. 2018 is een jaar van geduld geweest. Van veel naar binnen gerichte energie. Minder daadkracht. Grote innerlijke groei. Misschien was het ook wel een heel confronterend jaar voor je. Waarin je ontdekte wat er niet meer werkte. 

Jouw rode draad

De nieuwe maan van vrijdag 7 december brengt ons de laatste maancyclus van dit jaar. In het teken boogschutter helpt ze ons om de rode draad van dit jaar te gaan zien. Welk thema kwam er steeds voor je terug? Wat ligt er, in al die losse onderdelen, op een diepere laag voor je verborgen? 

Onder de energie van deze nieuwe maan mag je gaan zien hoe ver je bent gekomen. Wie je bent geworden. Hoe je je hebt ontwikkeld. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen, je hart en je ziel open te stellen zodat je mag ontdekken wat er tot bloei is gekomen. Welke zaadjes er zijn geplant. Wat er is afgestorven om ruimte te maken voor iets nieuws. 

Avontuur

Deze nieuwe maan heeft ook een avontuurlijk tintje. Boogschutter houdt van het verbreden van zijn horizon. Je mind te stretchen. Ruimte in te bouwen voor avontuur en nieuwe paden te betreden. Als je even terugblikt op 2018, je rode draad weet te vinden en beslist om het in 2019 anders te gaan doen, dan is dit je maan om hier een start mee te maken. Dit is geen start van gelijk in de actie en allerlei dingen gaan veranderen of doen. Dit is een start die van binnen plaats gaat vinden. 

Mars, de planeet waarmee je in actie komt maakt een vierkant (spanningsaspect) met de zon en de maan en doet dat vanuit het teken Vissen. Dat is nou niet bepaald een productieve stand. De energie naar buiten is wat versnipperd en de voornaamste drijfveer om in actie te komen is meestal een gevoelsmatige. 

Maar wat dan wel?

Innerlijke actie

Tussen deze nieuwe maan en de nieuwe maan van 6 januari zijn gericht op innerlijke actie. Het is tijd om je visie verder uit te kristalliseren. Om richting te geven aan je ideeën en je idealen. In de grote zee van mogelijkheden helpt boogschutter je om overzicht aan te brengen en dat wat essentieel is eruit te pikken. Focus aan te brengen. 

3 tips voor deze nieuwe Maan cyclus die start op 7 december en waarvan je mag oogsten op 17 juni.  

1. Helderheid 

Een nieuwe richting op gaan betekent dat je eerst helder moet krijgen wat je wilt creëren of bereiken. Wat is je doel? Want zonder doel, geen reis en zonder reis geen bestemming.

Als je echt iets wilt bereiken zorg dan voor helderheid. Niet alleen over wat je wilt bereiken maar ook over hoe je je wilt voelen. Dat helpt je, om je pijlen te blijven richten op het doel dat voor je ligt. 

2. Waardering

Hoe trots ben je op jezelf als je iets hebt bereikt? Of ben je stiekem je eigen slavendrijver? Sla jezelf niet psychisch in elkaar als je iets niet goed doet. Hierdoor mis je niet alleen de les die je kon leren maar het stopt je ook in het creëren van dat wat je wilt. Ontwikkel dus vooral veel zelfcompassie en waardeer wat je doet en  wie je bént.

3. Bekrachtiging

Een boogschutter wil vrijheid en ruimte. Een energie die met deze nieuwe Maan goed voelbaar is. De donkere kant daarvan is de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken. Het idee dat je vooruit komt enkel en alleen door jezelf, jouw houding, jouw acties roept bij heel veel mensen (onbewust) angst op waardoor ze zichzelf in de weg gaan zitten en hun doelen niet realiseren. Dat begint met twijfel; kan ik dit wel, is het niet te hoog gegrepen? Wie ben ik…?

Deze nieuwe maan is een uitnodiging om niet weg te lopen van de dingen die je soms aanvliegen. Maar om de warmte, kracht en optimisme die je in je draagt te ervaren en jouw kracht toe te eigenen. 

Wil je 2019 beginnen met een hernieuwd gevoel van warmte, kracht en optimisme? 

Goals with a soul creëren, hélémaal in je element zijn en leven volgns jouw ritme en jouw persoonlijke blauwdruk? Mail me dan voor een kennismakingsgesprek. Ik help je graag met het creëren van het beste jaar van je leven -tot nu toe.

%d bloggers liken dit: