0

Volle maan in maagd: zuiverheid en gezondheid

Terwijl ik nadenk en me openstel voor de energie van deze volle Maan denk ik onwillekeurig terug aan 20 september 2017; nieuwe Maan in maagd. Wat heb ik toen gezaaid dat ik nu mag oogsten?

In mijn blog toendertijd schreef ik over een nieuw begin op drie verschillende niveau’s

 1. een nieuw begin op een praktisch level van organisatie en georganisserd zijn 
 2. een nieuw begin op het gebied van je gezondheid
 3. een nieuw begin in de opkomst van feminiene energieën.

Met een volle maan, een half jaar later is het tijd om de balans op te maken. Wat oogst jij op deze vlakken? Ben je je bewust geweest van wat je toen aan het creëren was? 

De Volle Maan is een moment om los te laten wat je niet meer dient. Hoewel het misschien nog ver weg lijkt is dit de laatste volle maan voor de lente equinox. Dit is de maan waarmee de cirkel sluit.

Misschien is het bij jou, net als bij mij, een tijdje winter geweest in je leven. Ben je klaar voor het voorjaar? Wat heb je nodig om die stap te zetten waardoor de winter plaats kan maken voor de groei die het voorjaar brengt?

In je lichaam heerst Maagd over de spijsvertering, psychologisch kun je dit vertalen naar wat je nog te verteren of te verwerken hebt voordat de sapstromen van nieuw leven door je systeem kunnen stromen.  Ik mocht de afgelopen periode zelf ervaren wat stress doet met je lichaam. Hoe lang het duurt voordat het eruit is en dat stress de vervelende eigenschap heeft dat het zich vastzet in je lichaam. In mijn geval heb ik echt wat hulp nodig gehad om ook mijn gezondheid in al haar facetten weer op het niveau te krijgen dat ik graag wil voor mezelf.

Ik heb ook mogen leren om geen genoegen te nemen met middelmatigheid en dus ook, uit liefde voor mezelf, de lat voor mijn gezondheid hoog te leggen.

Misschien kun je wat lichamelijke ondersteuning gebruiken. Schakel deze maar in. Je lichaam en je geest zullen je dankbaar zijn.

Aarde en Water als belangrijkste elementen 

Bij een volle maan staan de zon en de maan tegenover elkaar. De zon staat nu in Vissen, wat hoort bij het water element. De maan staat in Maagd, horend bij het element aarde.

In je ontwikkeling naar heelheid kun je deze elementen extra aandacht geven en voeden door hier actief iets mee te doen.

Het element water (Vissen) is belangrijk voor het laten stromen van emoties en gevoelens en voedt je bijvoobeeld door een Bad te nemen. Mijn persoonlijke favoriet is een bad met Epsom Zout of Magnesium en wat etherische oliën zoals lavendel en ceder.

Het element aarde (Maagd) voed je o.a. door in de tuin te werken. Dat gaat hem nu niet worden met de vorst. maar opruimen in je huis werkt ook. De meest effectieve methode is ’grounding’; Aarden. Letterlijk met je blote voeten op de aarde en je verbinden met de frequentie van de aarde wat 7.83 Mhz. is.

Als je hier meer over wilt weten, lees dan dit artikel over de helende frequentie van moeder aarde.

Of kijk op heartmath.org

Een sausje van compassie en zachtheid 

Hoewel we een volle Maan in Maagd hebben, staan er veel planeten in Vissen. Hierdoor krijgt deze volle Maan een Vissen sausje van compassie en zachtheid mee.

Waar staat Maagd nu eigenlijk om bekend? Om haar liefde voor orde, structuur, netheid, zuiverheid en haar organisatietalent. De drie ’r-en’ is een typische maagd uitvinding. Vissen is precies het tegenovergestelde en wil de Maagd wat losweken van haar planmatige aard zodat ze meer kan beleven en ervaren en met de stroom van het moment mee kan bewegen. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn voor de goed georganiseerde maagd.

De kunst is om het er allebei te laten zijn.

The rising of the feminine; Kracht, vaardigheid en het volmaakte bewustzijn

De vrouwelijke energie wordt steeds meer zichtbaar en voelbaar. Eerst langzaam, nu steeds sneller komt ze naar boven drijven en neemt ze haar natuurlijke plek in. Door al diegenen die haar roep horen en beantwoorden.

Wat heeft dit met Maagd te maken? In lang vervlogen tijden werden maan priesteressen maagden genoemd. In die hoedanigheid betekende maagd: niet getrouwd, niet toebehorend aan een man. Ze was een zelfstandige, onafhankelijke vrouw ’één met zichzelf’. Het Latijnse woord voor maagd is virginem en draagt de oorspronkelijke betekenis van kracht, vaardigheid en het volmaakte bewustzijn.

Dát is voor mij vrouwelijke energie. Het heeft dus niets te maken met feminisme.

Hoewel het feminisme van essentieel belang is geweest voor de ontwikkeling van gelijke rechten voor mannen en vrouwen heeft het er ook toe geleid dat veel vrouwen zich mannelijke eigenschappen toe hebben geëigend. Simpelweg omdat dit de norm was, maar het heeft de naturlijke vrouwelijke vermogens geen goed gedaan.

De oorspronkelijke essentie van maagd (kracht, zuiverheid, vaardigheid) wordt nu door de zon in vissen (compassie, zachtheid, aan-en invoelend vermogen) in het licht gezet. Heb jij de moed om in je eigen leven het licht hierop te laten schijnen? 

De wereld heeft behoefte aan opgewekte, krachtige, natuurlijke, onafhankelijke vrouwen die voortdurend blijven werken aan het ontwikkelen van hun bewustzijn. Vrouwen die hun eigen individuele weg gaan. Dat is veel meer dan gelukkig, tevreden en onafhankelijk zijn. Het gaat om het vinden van de weg naar huis. Het eren van het mystiek vrouwelijke in jezelf.

 

‘Woman are the leaders of the Aquarian Age not because they have finally ‘won’ the proverbial war of the sexes, but because they have finally recognized their own true nature and decided to serve it –and deliver it- for the good of all’.

– Yogi Bhajan

Join the discussion 2 Comments

 • Maike schreef:

  Wow, super mooi deze! Ik ga gelijk even kijken waar ik een half jaar geleden over schreef. Hoe meer ik leef met de maan, hoe groter haar waarde. Dankjewel!

  • Maaike Pieters schreef:

   Wat leuk Maike om te lezen. En…? Wat heb je ontdekt? Ben benieuwd.

%d bloggers liken dit: