0

Your value does not decrease based on someone’s inability to see your worth

By 24 oktober 2018astrologie

Geïnspireerd door de volle Maan in Stier gaat dit blog over dat wat van waarde is voor jou, over schoonheid, harmonie, vrede, self-care en growing into yourself. 

Met een volle Maan zijn er altijd twee tegenpolen werkzaam, twee polariteiten die elkaar uitdagen en jou dus ook uitdagen om net dat stapje extra te doen zodat je blijft groeien en ontwikkelen. 

Polariteiten

Over welke polariteiten hebben we het? Stier is onze meesterbouwer. Of het nu gaat om relaties, huizen of ondernemingen. De kwaliteit van Stier is dat hij gestructureerd en gestaag doorwerkt. Stier bouwt, brengt vastigheid, stabiliteit en heeft een grote behoefte om te consolideren. Schorpioen die daar tegenover staat en van waaruit de Zon haar licht schijnt op de Maan daagt de Maan in Stier uit om toch dat stapje verder te gaan, iets meer lef te tonen. Afscheid te nemen van de dingen die niet meer werken. Schorpioen zegt: Niks consolideren en vast houden. Vernietigen die handel want er komt wel weer iets nieuws langs. Schorpioen kan iets roekeloos hebben en Stier gaat echt voor veiligheid en zekerheid. 

Met een volle Maan is het tijd om terug te blikken op waar je nu staat en bij te sturen waar nodig. 

Waarde

En met een volle Maan in Stier blik je terug op dat wat voor jou van waarde is. Op die dingen die je stabiliteit en comfort geven. Op Self-care. Op hoeveel vrede en harmonie je ervaart in je leven. En dan niet buiten jezelf, maar in jezelf. 

En ja, dat klinkt streng. En dat is niet voor niks. Deze volle Maan staat namelijk niet op zichzelf. Over twee weken hebben we een nieuwe maan in Schorpioen. Dan mag je -bewust of onbewust- nieuwe zaadjes planten die door de Schorpioen energie worden gesteund. Wil je de Schorpioen energie van transformatie en diepzielduiken echt onderdeel maken van je leven en van wie je bent, dan is het noodzakelijk dat je een stevige basis hebt en vaste, stabiele grond onder je voeten hebt. En dat is precies wat Stier je wil laten ervaren. Hoe stabiel ben je? Hoe vast is jouw grond onder je voeten? 

Is deze te vast, waardoor je jezelf zo hebt klem gezet dat je te weinig bewegingsruimte hebt om de volgende stap te zetten of de transformatie te creëren die je voorwaarts catapulteert? Of heb je een stabiliteit gevonden in jezelf op een manier dat je stabiel én flexibel tegelijk bent? 

Authenticiteit versus goedkeuring

Is goedkeuring door iemand anders een graadmeter voor je? Dan kun je met deze volle Maan extra getriggerd worden door emoties die vanuit je eigen diepte omhoog komen. Misschien schrik je daarvan. Dat hoeft niet. Zie ze als klop op de deur van je hart en vraag jezelf in liefde en mildheid af waar je nu eigenlijk echt bang voor bent. 

Deze emoties hebben uiteindelijk maar één doel: Jouw helpen steeds meer in je eigen authenticiteit te gaan staan. 

Naast de Maan staat Uranus, dat is een energie die je authenticiteit aanmoedigt. En omdat het de Maan is gaat het om authenticiteit in dat wat je voelt. Je krijgt nu vanuit de kosmos de uitnodiging om te focussen op je eigen persoonlijke maatstaven, waardes en ethiek en die niet van iets of iemand anders af te laten hangen. 

In feite zegt deze Volle Maan: Wil je alsjeblieft je leven leiden in overeenstemming met je eigen waardensysteem, los van wat anderen zeggen, vinden of denken….

Integriteit, authenticiteit en échte stabiliteit

Wat ik heb ontdekt in mijn werk, vooral in het werken met super getalenteerde, creatieve, open en gevoelige mensen is dat ze allemaal één ding met elkaar gemeen hebben; Op een bepaald moment bekruipt ze het gevoel dat ze niet meer weten waarom ze de dingen doen die ze doen. Wat nu echt van waarde is voor hen persoonlijk. Want voor creatieve, gevoelige, open mensen is doen wat je doet, vanuit wie je bent de belangrijkste voorwaarde om vervulling en voldoening te vinden in de dagelijkse bezigheden. Het moet namelijk echt van binnenuit komen. En daarmee willen deze mensen, mijn klanten en ikzelf ook, trouw zijn en blijven aan wie we zijn, aan wat voor ons belangrijk is, los van wat een ander daarvan vindt. En dat vraagt moed en lef om de meningen van anderen niet klakkeloos over te nemen maar te toetsen aan jouw eigen waardes. Met als resultaat integriteit, authenticiteit en échte stabiliteit die van binnenuit komt. 

Tips:

Wil je een begin maken richting integriteit, authenticiteit en echtheid? Ik heb 3 tips voor je: 

  1. Voel je je prettig bij dit doel of project? Doe je dit vooral voor jezelf of toch ook een beetje voor een ander? 
  2. Neem iedere dag wat tijd om dingen te doen die voor jou van belang zijn of die jij nu eenmaal leuk vindt om te doen, waar je van oplaadt en die je voeden. 
  3. Begin je dag eens met een meditatie, om de verbinding met jezelf te versterken. 

Wil je hier verder mee aan de slag? Stuur me een mailtje om de mogelijkheden te verkennen. 

Because….

“Your value does not decrease based on someone’s inability to see your worth”.

Ik weet niet van deze quote is, maar vond hem prachtig dus deel hem graag met je.

%d bloggers liken dit: