0

Eclips in Kreeft: in lijn met je levensdoel

By 1 juli 2019astrologie

Energetisch gezien is de zomer op haar hoogtepunt. De gewassen zijn momenteel op hun max. De fase van rijping en volgroeiing is aangebroken. Rijpen is een proces dat van binnen gebeurd. Het is vooral in het rijpingsstadium waarin vruchten hun aroma’s en zoetheid ontwikkelen. De tarwe kan groeien in de aren. We weten allemaal dat de smaak van de vrucht samenhangt met de mate van rijpheid. Hoe rijper hoe zoeter. 

Resultaat naar rijping

Bij ons werkt het niet anders. Hoe meer tijd je jezelf geeft om plannen, ideeën, doelen en wensen te laten rijpen hoe beter het resultaat.

Een nieuwe maan is een tijd om nieuwe plannen te maken, zaadjes te planten, iets nieuws te beginnen. Maar door de zonsverduistering verschuift het idee van iets nieuws beginnen in de buitenwereld naar iets nieuws beginnen of geboren laten worden in je binnenwereld.

Sta deze nieuwe maan dus eens stil bij de rijping van jouw plannen, ideëen, doelen en wensen. 

Dan kan deze zonsverduistering zijn als een frisse wind door je haren. 

Want met een zonsverduistering staat de maan tussen de aarde en de zon in. De aarde -wij dus- ontvangen daardoor minder licht van de zon. De zon maakt je bewust van wie je bent. Helpt je om je persoonlijkheid te ontwikkelen. Door de verduistering is je zicht mogelijk wat minder scherp op wie je bent, wat je wilt en waar je voor staat maar daardoor krijg je de mogelijkheid om naar binnen te kijken en een aantal dingen voor jezelf te onderzoeken. 

Tijdens een eclips is de maan de poort naar wie je in essentie bent. En de Maan gaat over voelen. 

Nieuwe maan in kreeft

De Maan staat in Kreeft, wat dubbel voelen is. Want kreeft gaat ook over je gevoelswereld, over je (t)huis en je familie, misschien speelt dit thema in je leven of ervaar je een druk tussen voor jezelf zorgen en jouw gevoelens en behoeftes ruimte geven versus het zorgen voor anderen en het commitment dat je bent aangegaan.

Het kan heel goed zijn dat je met deze eclips de behoefte hebt om nieuwe grenzen te stellen zodat je jezelf de liefde, aandacht en zorg kunt geven die je nodig hebt. 

Divine Mother

Kreeft is ook het teken van de ’Divine Mother’. Hoewel we niet allemaal het geluk hebben gekend om door een moeder te worden verzorgd, gekoesterd en bemind te worden. We hebben wel allemaal die kracht in ons onszelf om voor onszelf te zorgen en van onszelf te houden. Niet uit plicht maar vanuit liefde. 

De kracht om te leren om je gevoelens en behoeftes serieus te nemen. Ze niet weg te wuiven als onbelangrijk maar gehoor te geven aan dat deel in jou dat zorg, koestering, veiligheid en warmte nodig heeft. En als dat lukt kun je thuiskomen. Thuis bij jezelf. 

En nu met de eclips is het dit stuk dat wordt aangeraakt. Als je niet zo goed voor jezelf hebt gezorgd, als je kaarsje een beetje is opgebrand. Als je de klop op de deur van je hart hebt genegeerd dan kan deze eclips een wake-up call zijn.

Eclipsen zijn momenten in het jaar waarin de energetische sluier dun is. Het zijn poorten naar verandering en momenten waarop het universum je precies die dingen op je pad brengt als uitnodiging om weer ’back on track’ te komen zoals het leven oorspronkelijk voor je bedoeld is. 

In lijn met je levensdoel

Wordt je leven geraakt door een eclips dan is dat niet altijd gemakkelijk maar meestal een giga-hulp om je in lijn te brengen met je levensdoel. 

Want hoewel deze eclips je talloze mogelijkheden aanreikt om te groeien in liefde voor jezelf en geborgenheid, warmte en veiligheid in jezelf te vinden is het soms eerst nodig om de weg vrij te maken voordat je deze gave werkelijk kunt ontvangen.

Wees dus niet bang om veranderingen in je leven aan te brengen, je routines te veranderen en vooral om vanuit liefde voor jezelf aan te geven wat je wilt en welke behoeftes je hebt. 

Het is tijd om je blik naar binnen te richten. Naar je wortels, de basis van wie je bent want ’the deeper the roots, the greater the fruits’. 

 

De totale zonsverduistering is niet zichtbaar bij ons, wel in Frans-Polynesië, Ecuador, Peru en Chili. De verduistering vindt plaats tussen 18:50 en 20:30 uur.

Join the discussion One Comment

  • Iris Uylenbroeck schreef:

    Inspirerend en nurturing. Dank je wel. Ik ben jarig in deze periode en ik vind het geweldig. Lange dagen, korte nachten, alles bloeit, overvloed in de tuin. Ook goed moment in het jaar om even stil te staan bij de plannen die aan het begin van het jaar gesmeed zijn.

%d bloggers liken dit: