0

Nieuwe maan in Ram – de kracht van een nieuw begin

By 4 april 2019astrologie

De kracht van een nieuw begin. Dat is één van de kwaliteiten van ram. De flits van inzicht. Inpiratie. Uitproberen. Pionieren. Risico’s nemen. Geloven dat er iets is dat beter is, dat er meer is, wat je leidt naar de vraag: Wat ben ik? Wie ben ik? 

Deze maan moedigt je aan om je eigen weg te gaan. Om te vertrouwen op jouw impulsen, jouw behoeften, zonder dat je daarin beperkt wordt door de input van anderen. 

Ram energie vraagt je om te pionieren, van het gebaande pad af te wijken en te kiezen voor iets nieuws. Iets dat je nog niet eerder hebt gedaan. Om een foutje te durven maken en wie weet wat voor moois er uit tevoorschijn komt. 

Elke nieuwe maan is een moment van reflectie en zaaien. Dat betekent dat je persoonlijke doelen mag gaan stellen. Dat je helder mag krijgen wat jij nu echt wilt. Welke ambitie streef je na en wat heb je nodig aan ik-kracht om dat daadwerkelijk te realiseren. 

Ram heeft de kwaliteit om zich duidelijk kenbaar te maken aan te maken wereld. En het is precies dit wat je met deze nieuwe maan als intentie duidelijk mag formuleren.

Ik-kracht

Het ontwikkelen van ik-kracht is een belangrijke vaardigheid die aan de basis staat van je manifestatie in de buitenwereld. Je zou je dus af kunnen vragen in welke mate jij je ik-kracht hebt ontwikkelt en hoe je dat naar buiten toe laat zien. 

Durf je bijvoorbeeld je mening te delen, ook als die tot de minderheid behoort? 

Durf je iets te doen wat niemand anders doet? En ondertussen in contact te zijn met wie je bent? 

Energie management 

Behoor je tot de categorie gevoelige mensen? Dan is het ontwikkelen van je ik-kracht des te belangrijker. Je ik-kracht zit namelijk in je basis, energetisch gezien in je wortel chakra. Door in contact te zijn met wie je werkelijk bent, zonder inmenging van anderen versterk je je eigen energieveld en heb je ook veel minder last van de energieen van anderen. 

Richt je je aandacht op de ander in plaats van op jezelf dan verdun je als het ware je energieveld waardoor je ik-kracht verdunt. Je weet bijvoorbeeld niet meer precies waar je grenzen liggen en  waar jouw behoeften liggen. Dit soort gerichtheid naar buiten toe zorgt ervoor dat je het contact met jezelf kwijt raakt en maakt bewustzijnsontwikkeling dus extra belangrijk. Maar die bewustzijnsontwikkeling vindt niet alleen mentaal plaats, ook lichamelijk. 

Je lichaam 

Als eerste is het belangrijk om echt in te dalen in je lichaam. Voor de meeste mensen is dit heel moellijk en als ik eerlijk ben vind ik dat ook moeilijk.  Voel bijvoorbeeld maar eens hoe je zit. Hoe je ademt. Je lichaam is een belangrijk ankerpunt dat je weer terughaalt naar wie je bent. 

Sporten is hierin ook een belangrijke sleutel. Sinds iets meer dan een jaar sport ik iedere week met een Personal Trainer. Met hem werk ik aan fysiek sterker worden, maar ook aan balans, lichaamshouding, focus en voelen hoe ik een bepaalde beweging moet maken. Sporten is voor mij een belangrijk instrument om in contact met mijn lichaam te zijn, om mijn lichaam ook sterker te maken en daardoor ook mentaal en energetisch sterker te worden. 

Geworteld zijn

Je las het net al even; ik-kracht, basis, wortelchakra. Je wortelchakra hoort bij ram. Het is je basis en een goed werkend wortel chakra zorgt ervoor dat je voldoende levensenergie hebt en je dus fit en vitaal voelt. Als dit chakra goed werkt, voel je een basisveiligheid en stabiliteit in jezelf, in je lichaam en in je omgeving. Dit is een van de sleutels om lekker in je vel te zitten. Naast meditatie, sporten, het eten van rood fruit en rode groenten is ook de planeet Mars een goede aanduider in hoe jij weer terug in balans kunt komen.

Je innerlijke strijder

Hoe doe je dat dan, je ik-kracht vorm geven? Astrologisch gezien kijk ik altijd naar de planeet Mars. Mars is je innerlijke strijder die je helpt om je ik-kracht vorm en inhoud te geven. Die iets vertelt over hoe jij je kunt onderscheiden van een ander, hoe daadkrachtig je bent en hoeveel energie je hebt. 

Staat je mars, zoals bij mij bijvoorbeeld in het 12e huis van je horoscoop dan staat je innerlijke strijder verborgen. Krijg je niet direct zicht op wat jouw nu uniek, anders en onderscheidend maakt van de ander. Loop je vaak leeg op anderen doordat je te open staat en duurt het veel langer dan gemiddeld om je ik-kracht te ontwikkelen. En als er dan een nieuwe maan is in ram word ik extra blij omdat juist dit de energie is die jou en mij aanmoedigt om met onszelf bezig te zijn. Om op jezelf te vertrouwen en je impulsen te volgen. Om stil te staan bij het feit dat je eerst jezelf moet leren koesteren voordat je een ander kunt steunen (anders krijg je last van je rug…)

Dat je anderen het beste helpt door gewoon helemaal jezelf te zijn.

En dat je je pas sterk en in balans voelt als je aardig bent voor jezelf.

Ik wens je een prachtige mooie nieuwe maan toe waarin je je manifestatie kracht mag voelen en ervaren en aan mag wenden for the good of all.

%d bloggers liken dit: