0

Durven vallen en weer opstaan begint altijd van binnenuit

Durven vallen en weer opstaan begint altijd van binnenuit. Dat is het overkoepelende thema dat niet alleen deze maan in zich draagt maar waartoe we de komende anderhalf jaar worden uitgenodigd. 

Deze nieuwe maan, wat ook een zonsverduistering is, is het startsein om met dit thema aan de slag te gaan. De Zon en de Maan staan ingeklemd tussen Pluto en Saturnus in Steenbok. Twee zware jongens in een teken dat haar geheimen niet zo snel prijsgeeft. Steenbok is het meest ambitieuze teken van de dierenriem en gaat nooit over direct resultaat maar wel over de kwaliteit van het fundament dat je bouwt. Over duurzaamheid, ambities en stabiliteit.

De planeet die bij Steenbok hoort is Saturnus. Dat is de heer van het karma en karma is niets anders dan de wet van oorzaak en gevolg. Saturnus en Steenbok werpen simpelweg licht op het resultaat van je eerdere handelingen. 

De energie van deze maan laat haar licht schijnen op het stellen van ambitieuze doelen met oog voor realistische grenzen en mogelijkheden. 

Ze nodigt je uit om je mentale en emotionele stabiliteit te vergroten en verbinding te maken met dat wat mogelijk is voor jou. Om zowel productief en ambitieus én tegelijkertijd zacht voor jezelf te zijn. 

Dat kan betekenen dat je bepaalde vormen of structuren los moet laten. Simpelweg omdat ze niet van jou zijn.  Dat vraagt om een zuivere innerlijke afstemming. Om openheid en ruimte zodat je groei gebaseerd is op wie jij werkelijk bent. Want jij bent het fundament onder je eigen leven. 

En dat brengt me bij het volgende. Op het moment dat je impact wilt hebben of betekenisvol wilt zijn in de wereld dan zou je belangrijkste taak wel eens kunnen zijn om steeds terug te keren naar je basis zodat je je emotionele, mentale, spirituele en energetische fundament steeds opnieuw versterkt waardoor je de volgende sport van de ladder moeiteloos kunt betreden. 

De Zonsverduistering die met deze nieuwe Maan gepaard gaat kan ervoor zorgen dat je even niet zo goed zicht hebt op dat wat je wilt bereiken dit jaar. En dat is ook precies de bedoeling. Met deze verduistering richt je je blik naar binnen zodat je extra goed kunt voelen welke vormen en structuren niet van jou zijn. Zet ze overboord en vervang ze door een structuur die wel van jou is.

Meesterschap

Steenbok is ambitieus en kan toegewijd marcheren op de strakke beat van inspanning en resultaat. Zijn queeste is meesterschap. En hier zit wat mij betreft ook een grote paradox in. Om je level van expertise en vakmanschap om te zetten naar meeterschap vraagt oefening. Toewijding. Commitment. Doorzettingsvermogen. Focus en opstaan nadat je gevallen bent. 

De valkuil van steenbok is om altijd ’aan’ te staan. Alles te willen doen en vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen door te buffelen in een zelf gecreëerde bubbel van inzet, actie en resultaat.  

Om niet door te schieten heb je een sterk en liefdevol fundament nodig.  Liefdevol zodat je op tijd op de rem trapt. Tijd neemt voor reflectie, voor jezelf, voor je geliefden, voor de dingen die jouw voeden en er naast de ambitie zachtheid door je leven mag stromen. 

Grenzen

Deze nieuwe maan staat ingeklemd tussen Saturnus en Pluto. Dat zijn allebei planeten die van geen ophouden weten en een hele sterke focus hebben. Waarbij Saturnus, de planeet die hoort bij het teken Steenbok de begrenzer is. In de beste uitvoering helpt Saturnus je met het opbouwen van een sterke, flexibele ruggengraat. Zodat je niet kwetsbaar, onzeker of defensief rond hoeft te lopen en je vol zelfvertrouwen laat zien wie je bent.

Wil je groeien en ontwikkelen op het ritme van de kosmos? Stel je zelf dan eens deze vragen:

  • Wat is mijn thema dit jaar? Welk woord, welke zin, welk gevoel is mijn innerlijke kompas als ik mijn doelen voor 2019 nastreef? 
  • Hoe wil ik mijn leven en mijn werk naar het volgende level tillen? En welke structuren en routines kan ik opzetten die mij daarbij helpen? 
  • Waar zie ik mezelf over 6 maanden? Wat heb ik dan bereikt? Waar ben ik super trots op en welke obstakels heb ik overwonnen?
  • Als ik 5% meer commitment ontwikkel om aan mijn fundament te werken, wat zou er dan voor mij mogelijk worden?

Wil je graag persoonlijke begeleiding op dit of andere thema’s die zich in je leven aandienen boek dan hier een kennismakingsgesprek.

%d bloggers liken dit: