0

Living your soul into the world

De nieuwe maan is een tijd…..

  • om je aandacht en energie naar binnen te richten. 
  • om na te gaan hoe jij de energie van deze nieuwe maan in stier vorm wilt gaan geven in je leven.
  • om een dag na de nieuwe maan heel bewust een intentie te zaaien met betrekking tot dat wat jij tot volle wasdom wilt laten komen. 

De energie van Stier gaat in essentie over het vinden van veiligheid, stabiliteit en zekerheid. Kortom het gevoel van vaste grond onder je voeten. Maar nu dit: We staan op de drempel van een nieuwe tijd. Hoe die nieuwe tijd eruit gaat zien gaat bepaald worden door de keuzes die we maken. En die nieuwe tijd zorgt er ook voor dat de meeste mensen die ik spreek, in het klein of in het groot in een transitie zitten. En dat brengt me op het volgende: échte stabiliteit en zekerheid zit van binnen. 

Cyclus

Want jij en ik weten dat er maar 1 ding zeker is in het leven en dat is, dat alles veranderd. Net als de maan. Uit het uitgestrekte zwart van de nacht wordt een kleine zilveren sikkel geboren die langzaam uitgroeit tot een volle ronde cirkel om vervolgens weer te verdwijnen in het uitgestrekte zwart van de nacht. 

Dit is de cyclus van leven-dood-leven die altijd met ons mee zal gaan. Ons herinnert aan de natuurlijke kringloop van het leven, waarin alles wat is, ooit zal vergaan.

Wind of change

Ik heb er al eerder over geschreven: de wind of change is coming. De meest belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is deze: wat is belangrijk voor mij? Op dit moment in mijn leven? En dat kan veranderen, sterker nog het gaat veranderen. De dingen waar we prioriteit aan geven, de dingen waar we waarde aan hechten. En dat is helemaal oké en inherent aan de cyclus van het leven en de fasen waar we doorheen gaan. 

Voor mij is het een boeiende ontdekkingstocht, een reis waarin ik mezelf vrij wil zetten van datgene wat mij tegenhoudt om het leven te leven dat mij roept. 

Want wat mij roept is mijn ziel en het voertuig voor mijn ziel is mijn ego (in Jungiaanse zin).

Richard Rohr van het Center for Action and meditation schreef:

In order to live your soul into the world

You must continuously loosen your beliefs

About who you are. 

Live your soul into the world

Living our soul into the world vraagt ons om de blik naar binnen te richten. Om bewustzijn te ontwikkelen op dat wat voor ons belangrijk is en de moed te hebben om onze waarden en prioriteiten te veranderen als wij veranderen. Omdat we ontdekken dat wie we werkelijk zijn steeds meer ruimte in ons leven wil krijgen en door wil klinken in dat wat we doen. Dit is een groei en ontwikkeling die niet uit kan blijven als je kiest voor dit pad. Het gebeurd gewoon. En de bijdrage die jij levert aan de wereld, vanuit deze innerlijke gesteldheid zal als balsem voor de ziel zijn voor de mensen die je tegenkomt.

Ik zou je willen uitnodigen om dit weekend te gebruiken om eens extra in te checken bij jezelf met de volgende vragen: 

Welke bijdrage lever ik op dit moment? In welke mate is dat een voertuig voor dat wat ik op zielsniveau neer wil zetten? 

Waartoe voel ik me geroepen?

Wat is aan het ontwikkelen en groeien in wie ik ben, van binnen? En wat betekent dat voor mijn bijdrage in de wereld? 

Waar heb ik nog werk te doen om zoveel stabiliteit en zekerheid in mezelf te creëren zodat ik als persoon drager kan zijn van dat wat door mij heen geboren wil worden. 

 

Er is geen goed of fout antwoord en voor iedereen zal het weer anders zijn. De sleutel is aandacht. Verbinding maken met je ziel. Ontdekken waartoe jij op aarde bent en dat wat echt belangrijk voor je is serieus nemen. Je zwaartepunt in je binnenwereld leggen in plaats van in de buitenwereld. Stabiliteit die van binnenuit komt. Meebewegen met de wind, ook als het stormt.

Kom in beweging voor datgene wat belangrijk en waardevol is voor jou. De dingen zullen zich gaan ontvouwen en je zult merken…. you will live your soul into the world. 

Ik hoop dat dit blog als balsem voor je ziel was en we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken. Gewoon door te zijn wie we zijn.  Als je mijn schrijfsels inspirerend vind, wil je’t dan delen? of een berichtje achter laten? Ik ben je dankbaar.

 

%d bloggers liken dit: