0

Is dat wat voor jou bedoeld is helder voor je?

By 20 januari 2019februari 3rd, 2019volle maan

Deze volle maan in het teken Leeuw kleurt in de nacht van 20 op 21 januari bloedrood. De aarde staat dan tussen de Zon en de Maan en houdt het licht van de Zon tegen. Het indirecte licht zorgt voor een rode gloed (vandaar bloedmaan). Maar dat indirecte licht doet meer. Ze laat een ander licht schijnen op de Maan in Leeuw. 

In de astrologie kennen we Leeuw als de energie die ervoor zorgt dat je IK-kracht groot en stevig genoeg is om helemaal jezelf te kunnen zijn. Om centraal te durven staan en uitdrukking te geven aan wie je diep van binnen bent.

Maar de Zon in Waterman neemt graag de belangen van anderen mee of de idealen van een gemeenschap. Deze twee tekens vullen elkaar prachtig aan én hebben elkaar ook nodig om het maximale uit hun eigen kwaliteiten te kunnen halen.  

Doordat er nu een eclips is in het teken Leeuw worden we meer terug geworpen op onszelf zodat we de balans op kunnen maken hoe en waar jij nóg meer jezelf kan zijn? Welk deel in jou wordt geroepen om creatiever te zijn? Om meer plezier toe te laten? Je licht te laten schijnen en meer kleur aan te brengen in je leven? 

De kern van deze eclips ligt in de kracht van de enkeling. Jouw kracht in relatie tot het collectief en het grotere geheel. In welke mate ben jij een bewuste creator van de wereld zoals je die wilt? Staat jouw ego in dienst van je ideaal? Of is er een innerlijke strijd gaande tussen materialisme en erkenning versus betrokkenheid en spiritualiteit? 

De verantwoordelijkheid van de enkeling

Ik kan me geen beter beeld voor de geest halen dan de film-trilogie ’In de ban van de ring’. Deze films tonen ons in essentie de enorme verantwoordelijkheid van de enkeling. Jij hebt, net als Frodo en al die anderen, een bestemming. Misschien geen grootse missie maar dat hoeft ook niet. Wanneer je de talenten die je hebt meegekregen bij je geboorte ontwikkelt en vorm geeft en je weet je te verzoenen met de tijd waarin je leeft -een tijd waarin onzekerheid en ontwrichting de norm lijken te zijn- dan kunnen jouw acties, hoe klein ze ook zijn tot grootse ontwikkelingen leiden. 

Ik wil je graag een voorbeeld geven dat ik bij veel ouders tegenkom die hun ouderschap en het werken als een spagaat ervaren. En daardoor soms het belang én het effect vergeten van het begeleiden van hun kinderen  Als wij onze kinderen opvoeden en begeleiden in een sfeer van liefde, eerlijkheid, integriteit en met besef van levenswaarden dan kan dit bij onze kinderen doorwerken in de manier waarop zij hún kinderen begeleiden, wat uiteindelijk kan leiden tot een kleinkind dat juist door deze achtergrond de moed heeft een stap te zetten die belangrijk is voor de wereld.

Frodo begreep zijn lot en zijn bestemming en ging op weg. En vroeg of laat gaan we allemaal op pad, inclusief onze twijfels, angsten en onzekerheden. Het pad bewandelen dat bij je hoort is niet hetzelfde als die felbegeerde promotie maken of die klant binnen halen. Het is het leven leven zoals het zich voor jou aandient en de talenten die jij hebt meegekregen ontwikkelen en gebruiken, voor het grotere geheel. 

Door gewoon op pad te gaan ontwikkel je je talenten, vervul je je eigen behoeften, vergroot je je IK-kracht en ontdek je stapje voor stapje hoe je steeds meer en beter uitdrukking kunt geven aan wie jij in essentie bent. Zodat je als een trotste leeuw je manen kunt schudden en je plek in de kringloop van het leven volledig mag innemen en omarmen. 

Ik wens je een mooie week toe, met een gouden randje waarin jij iets van jouw talenten en kwaliteiten wilt delen met de wereld zodat jij je plaats in het levensweb mag innemen en daarmee anderen toestaat en aanmoedigt hetzelfde te doen. 

%d bloggers liken dit: