0

Nieuwe Maan in Leeuw

By 19 augustus 2020astrologie

Terug naar je soevereine centrum

Vandaag komen de zon en maan samen in het trotste teken Leeuw. Daarmee markeren ze het begin van een nieuwe cyclus.

Temidden van deze roerige, turbulente tijd reikt de nieuwe maan in Leeuw je de hand om dicht bij jezelf te blijven, je kracht en je vuur te voelen, terug te gaan naar je eigen integriteit en te ontdekken wat soverein leven voor jou betekent. Zodat je leeft vanuit het centrum van je Zijn en het licht van je hart laat schijnen.

Dit is een maan die je uitnodigt om de meest authentieke, moedige, creatieve, vurige, loyale, warmste versie van jezelf te worden en dat allemaal op een zelfverzekerde manier.

Een nieuwe maan is een klein en kort moment in de veel grotere planeetpatronen die samen ons tijdbeeld bepalen wat op zijn beurt ook weer is ingebed in nog grotere cycli.

Dat tijdbeeld wordt niet bepaald door een virus. Het tijdbeeld is een veel grotere cyclus maar het virus en met name de maatregelen die worden genomen passen binnen het huidige tijdbeeld.

Dat tijdbeeld wordt op dit moment gedomineerd door Pluto in de Steenbok. Pluto is in 2008 het teken steenbok ingegaan, met de start van de bankencrises en zal daar tot 2024 blijven. Dat betekent ook dat het tot die tijd onrustig zal blijven.

Het huidige tijdbeeld

Het is een tijdbeeld, een periode, die het volgende laat zien:

  • Wetten, regels, structuren, systemen, methodieken worden belangrijker
  • Hard werken, verantwoordelijkheid nemen, serieus zijn en discipline worden eveneens belangrijker
  • Strijd om macht
  • Gevaar voor je privacy
  • Polarisatie
  • Economische crisis
  • Bestuur versus volk

Astrologisch gezien is dit een periode die vraagt om een diepgaande verandering van systemen, structuren, werkwijzen en methodieken. In 2008 hebben we gezien waar de hiaten in het systeem zitten, met name economisch. Nú is de tijd die heel nadrukkelijk vraagt om diepgaand te veranderen.

Als individu maken we deel uit van de grotere systemen maar het functioneren van een systeem staat of valt met degenen die eraan deelnemen. Daar zit het scharnierpunt waarop het collectief aan het individu raakt. En het is hier waarop het teken Leeuw belangrijk wordt. En waarop een nieuwe maan in Leeuw zo’n moment in de tijd is waarop je een stap vooruit kunt doen als je een verlangen voelt om los te komen van bepaalde systemen en soeverein wilt leven vanuit je eigen kracht en waardigheid.

Tijdens deze nieuwe maan staan de Zon, de Maan en Mercurius samen naast de koninklijke ster Regulus. Dit is een van de 4 koninklijke sterren aan de hemel en deze ster beschikt over een enorme kracht om vanuit je eigen Zijn te leven. Er is alleen 1 voorwaarde: Eerlijkheid. Je zult bloedje eerlijk naar jezelf moeten zijn.

Je schaduw onder ogen komen

We zitten in een intense tijd van transformatie waarin we collectief en individueel worden gevraagd om onze schaduw eerlijk in de ogen te kijken.

Jij en ik, wij zullen onze angsten onder ogen moeten komen, net als onze reacties op de chaos en de verwarring die er al is en mogelijk groter wordt. We zullen iets moeten met onze gedachten, onze overtuigingen, onze gedragingen en onze niet geheelde wonden. Want juist in een tijd als deze komt alles wat nog niet is opgelost of geheeld naar boven drijven.

En dan komt het aan op een portie moed en doorzettingsvermogen om met deze aspecten van onszelf aan de slag te gaan en onze nog niet geheelde wonden te helen. Want ook dat hoort bij deze tijd. Een tijd van heling en transformatie zodat je steeds meer je eigen kracht kan voelen. Je sterker wordt en met de zelfverzekerdheid van de Leeuw de plaats in mag nemen die voor jou bedoeld is.

We zijn er nog lang niet en we krijgen nog spannende standen aan de hemel. Maar het zijn juist deze astrologische tendensen die de mogelijkheid bieden om daadwerkelijk te veranderen. Daar hoeven we niet voor naar een ander te kijken of te wachten op moment X. Daar kun je nu al mee beginnen, in het klein.

En het is de energie van de Leeuw die ons hierin bij de hand kan nemen. Met de nieuwe maan is de kracht van het onbewuste groter. Doordat er zoveel retrograde planeten aan de hemel staan wordt de naar binnen gerichte energie versterkt. Haar taak is het om de diepgewortelde problemen aan het licht te brengen. De sleutel om hiermee om te gaan is flexibiliteit en open staan voor dat wat zich aandient, ook als je er even geen zin in hebt.

 

 

%d bloggers liken dit: