0

Boogschutter nieuwe maan: Wees trouw aan je visie

By 17 december 2017astrology, new moon

Nu het jaar bijna ten einde loopt mogen we de ideeën die het afgelopen jaar aan het borrelen waren met elkaar gaan verbinden.

Deze nieuwe Maan staat in het teken van richting geven aan je ideeën, je idealen en je visie. In die grote zee van mogelijkheden helpt Boogschutter je om overzicht aan te brengen en dat wat essentieel voor je is eruit te pikken.

Boogschutter laat ons met zijn enthousiasme, vurigheid en snelheid zien wat er allemaal mogelijk is. Hij wil dat je groot gaan denken, durft te dromen, je horizon verbreedt en je vizier op de toekomst richt.

Waar kies je voor? Wat is jouw waarheid?

Om die vraag te beantwoorden moeten we allemaal onze eigen reis van de held maken.

Boogschutter als metafoor voor jouw persoonlijke reis van de held(in)

De reis van de Held(in) beschrijft in essentie de ‘levensreis’ of spirituele zoektocht die iemand aangaat op zoek naar zijn of haar eigen identiteit.

In ieder van ons zit een diep verlangen om gewoon onszelf te kunnen zijn – of meer te worden. Om je leven in te richten op jouw eigen manier, volgens je eigen visie. Echt vanuit zelf en niet vanuit de verwachtingen van een ander. Of vanuit patronen of overtuigingen die je belemmeren om echt helemaal jezelf te zijn.

Deze reis, waarin je obstakels tegenkomt is het domein van Boogschutter.

Voor Boogschutter gaat het niet om kennis maar om wijsheid. Deze Maan is een oproep om je te verbinden met je hoogste waarheid en je doel in het leven. Trouw te zijn aan je idealen en je visie. Ook als dat betekent dat huidige fundamenten lijken af te breken. Toch lokt de horizon….ga je mee of blijf je in een kleurloos niemandsland?

Boogschutter zoekt altijd naar het grotere plaatje en heeft vrijheid en ruimte nodig om op ontdekkingsreis te gaan en zo een samenhangend en betekenisvol geheel te zien.

Hij schiet zijn pijlen ver de kosmos in, in zijn queeste naar zingeving, vervulling en het grotere doel waarvoor jij hier kwam.

Boogschutter: de kracht van betekenis

In een cultuur die ons voortdurend voorschotelt hoe je gelukkig, blij en moeiteloos door het leven moet gaan, herinnerd Boogschutter ons eraan wat echt belangrijk is. Hij wil je inspireren om een betekenisvol leven te leven.  Het is de energie die ons laat ervaren dat betekenis en zingeving zoveel meer vervullend is dan het najagen van geluk.

De echte rijkdom en echt geluk ligt voor mij precies daar waar ik bezieling en zingeving kan verbinden met wie ik ben.

Je licht laten schijnen: op of onder de korenmaat?

Aan het einde van je reis of zoals de mythe ‘de draad van Ariadne’ zo mooi laat zien, in het midden van het labyrint vind je de schat. Jouw levenselixer waarin jouw wijsheid besloten ligt mag je in de gewone wereld inzetten.

De queeste van Boogschutter is het vinden van wijsheid. Universele wijsheid die persoonlijk wordt gemaakt en je kunt delen met anderen zodat jij de weg vrijmaakt voor degenen die na jou komen.

Als het tijd voor je is om het pad te gaan lopen dat echt bij je hoort. Dan is deze nieuwe Maan je opening naar het manifesteren van het leven dat je wilt.

Wat heb jij nodig om je licht oogverblindend helder te laten stralen?

Je visie realiseren

Je visie, dat wat je gelooft, waar je voor staat, wat je hebt opgedelfd in jouw gang door het labyrint is het domein van Boogschutter. En Boogschutter wil dat het geen gefragmenteerde lappendeken is maar een samenhangend en betekenisvol geheel.

Saturnus die nu naast de Maan in Boogschutter staat kan je daarbij helpen door de vragen die hij inbrengt te beantwoorden:

  • Is je visie wel duurzaam genoeg?
  • Is je visie ook realistisch genoeg?
  • Wat is het je waard om je visie te realiseren?
  • Ga je door, ook als het je echt wat kost?

Heb je te veel pijlen op te veel verschillende dingen gericht? Maak een keuze. Saturnus is er om ons eraan te herinneren dat we niet alles kunnen doen als we ergens in willen excelleren.

Hoe multipotential je ook bent. Zoek de rode draad in je leven. Maak jouw unieke mix en kies.

 

Vond je deze blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

 

 
%d bloggers liken dit: