0

Nieuwe Maan Eclips in Kreeft

De zomer laat zich van haar beste kant zien momenteel. De zon schijnt naar hartelust, de temperatuur is aangenaam en de gewassen staan, ondanks de droogte te rijpen op het veld. Dat rijpen is precies een beeld dat heel goed past bij de energie van deze zomer. Rijpen is een proces dat van binnen gebeurd. Het is vooral in het rijpingsstadium waarop vruchten hun aroma’s en zoetheid ontwikkelen. We weten allemaal dat de smaak van de vrucht samenhangt met de mate van rijpheid. Hoe rijper hoe zoeter. 

Bij ons werkt het niet anders. Hoe meer tijd je jezelf geeft om plannen, ideeën, doelen en wensen te laten rijpen hoe zoeter de vrucht. 

De energie van deze zomer wordt onder andere gekleurd door een heleboel retrograde planeten. Dat wil zeggen; planeten die schijnbaar teruglopen. In gewoon Nederlands: de energie is naar binnen gericht. In ons persoonlijke leven is het kennelijk (collectief) van belang dat we de tijd nemen om dingen te laten rijpen. Je plannen, ideëen, doelen en wensen aan een ‘second thought’ onderwerpen en hier en daar bij te schaven indien nodig.  

Kijk eens naar wat zich in jouw leven heeft ontwikkeld de afgelopen periode? Waar je sta je nu en wat zou je graag verder willen ontwikkelen? Wat mocht er in jouw leven rijpen de afgelopen tijd en wat is er nog aan het rijpen? 

Want zoals altijd geven de planeten een grondtoon aan maar ze dwingen niet. Jij bent het zelf die keuzes maakt en je leven vorm kunt geven op een manier die jij wil. 

Met dit in het achterhoofd hebben we vrijdagochtend 13 juli om 4.49 uur een nieuwe Maan in Kreeft die gepaard gaat met een zonsverduistering. 

Met een nieuwe Maan staan de zon en de maan naast elkaar. In dit geval op 20’41’’ in Kreeft. Met een zonsverduistering schuift de maan tussen de zon en de aarde in. Hoewel de zon bij ons nog niet zichtbaar is op dit tijdstip heeft dit wel betekenis. De zon als centrale middelpunt van ons universum is in psychisch opzicht het centrale middelpunt in onze psyche. Het is het deel waar we ‘ik’ tegen zeggen, ons Zelf. En nu wordt het zicht op dat ‘ik’ tijdelijk verduisterd door de maan; het deel in ons wat heerst over onze gevoelens en emoties. Je kunt je voorstellen dat dit wat los kan maken in de zin dat je tijdelijk even niet zo goed weet waar je staat of welke kant je op wilt gaan, of fundamenteler dat je je afvraagt wie ben ik eigenlijk? Geld dit dan voor iedereen? Nee. Dit raakt  in deze mate alleen de mensen die een persoonlijke planeet hebben staan op de as van deze verduistering. De grondtoon echter is wel voor iedereen voelbaar. 

Over welke grondtoon hebben we het dan? 

Eclipsen komen in families, dragen een specifiek thema in zich en zijn bedoeld om ons los te schudden uit onze status quo. Raakt een eclips een van je persoonlijke planeten dan kan je wereld aardig op z’n kop komen te staan. Eclipsen dragen de sfeer van verandering met zich mee. De eclips van aanstaande vrijdag is de eerste eclips in het teken Kreeft en is de opmaat voor de verschuiving die in november plaats gaat vinden als de knopenas naar de as Kreeft-Steenbok verschuift. En daarmee komen we wel op een collectief thema waar deze nieuwe maan en prachtig nieuw startpunt is voor veranderingen in je leven rond het thema ’thuiskomen’.

Kreeft is het teken dat verbonden is met de Maan en belichaamd het moederarchetype. De grondtoon van Kreeft en dus van deze nieuwe Maan gaat over thuiskomen, over voeding en verzorging, over je wortels en je veilig en geborgen voelen. 

De eclips kan ervoor zorgen dat je je wat ontheemd voelt en op zoek bent naar een nieuwe basis. 

Mocht dat zo zijn, heb ik wat vragen voor je geformuleerd die je mee kunt nemen in een meditatie of gewoon in een moment waarop je wat kunt mijmeren. 

Hoe voedt en verzorg jij je?

Wat heb je nodig om te kunnen groeien en bloeien naar jouw eigen aard?

Hoe kom je weer op poten als je moe bent of stress ervaart?

En ook, hoe kom je thuis bij jezelf? 

Deze nieuwe Maan met eclips in het huiselijke teken Kreeft is een uitnodiging voor ons allemaal om onszelf te wortelen in onze eigen authenticiteit, gecentreerd te blijven in onze eigen gevoelens, om de dingen die niet meer bij ons passen te laten vallen en de disconnectie die er mogelijk is tussen je binnen en je buiten wereld aan een kritische, eerlijke blik te onderwerpen. 

Het is tijd om je blik naar binnen te richten. Naar je wortels, de basis van je systeem. Want ’the deeper the roots, the greater the fruits’.

%d bloggers liken dit: