0

Nieuwe Maan Eclips in Leeuw; You must be You

By 9 augustus 2018astrologie

Nieuwe Maan Eclips in Leeuw – You must be You

 

Zaterdag 11 augustus vieren we een nieuwe maan in het teken Leeuw; een prachtige mogelijkheid voor een nieuw begin in het volle licht van de zon. 

Maar er is ook een eclips. De laatste in de serie Waterman – Leeuw. Tijd dus om ook even terug te blikken op wat je de afgelopen jaren hebt geleerd en/of ontwikkelt rond het thema van de Leeuw; het oppakken en zichtbaar maken van je autonomiteit, je authenticiteit, je IK-kracht én je vermogen om te spelen en plezier te hebben. 

Dat terugblikken kun je doen door wat te mijmeren, te schrijven of jezelf wat vragen te stellen. Ik zal je even op weg helpen. 

  • Wat is mijn unieke manier om mijn licht (Zon) te laten schijnen?
  • wat brengt me plezier, nu op dit moment? 
  • welke overtuigingen, patronen en gedragen zijn ondersteunend voor wie ik in essentie ben? 

Let maar eens op welke gevoelens er boven komen drijven. 

Geven je mijmeringen, je antwoorden je een gevoel van verruiming? Dan zit je waarschijnlijk op de goede weg. Voel je verkramping, vernauwing of iets in die richting? Dan is er nog iets niet helemaal goed afgestemd. 

Hélémaal jezelf zijn

Leeuw moedigt je aan om helemaal jezelf te zijn en dat te laten zien. Om centraal te durven staan en uitdrukking te geven aan wie je diep van binnen bent.  En wij doen dat allemaal op onze eigen unieke manier. Afkijken werkt dus niet! Vind je eigen manier van zijn, dan eer je het licht in jezelf. 

Als een eclips een persoonlijke planeet in je horoscoop raakt is dit een thema dat enorm voelbaar voor je is. Eclipsen hebben de eigenschap dat ze verduisteren, het licht tijdelijk wegnemen en de schaduwzijde aan het licht brengen. Dat kan een zoekende energie met zich meebrengen en in het slechtste geval een crises. Maar altijd met één doel: dat jij meer wordt wie je bedoeld bent te zijn. 

De planeet die bij het teken Leeuw hoort is de Zon. Het centrale middelpunt van ons zonnestelstel en het archetypische principe van scheppings energie. Het is je wil om te bestaan, om te ZIJN! De Zon en daarmee de energie van Leeuw is je impuls en je vermogen om jezelf te kunnen laten zien. In het volste vertrouwen dat je er mag zijn, dat je ertoe doet en dat ook jij je eigen plaats in de wereld in mag nemen.  

De Zon is een masculiene energie die je helpt om je soevereiniteit te ontwikkelen. Archetypisch is de Zon de Held. 

Do you dare listen to the Call..?

De held is geen held als hij alle obstakels op zijn weg niet heeft overwonnen. De beproevingen niet heeft doorstaan of zonder het levenselixer terug naar huis keert.  De reis van de held(in) is in essentie de levensreis of spirituele zoektocht die je aangaaat op zoek naar je eigen identiteit. Jouw eigen persoonlijke reis. 

De Zon (Leeuw) symboliseert de held van die reis. Als je hebt gevonden wat je zocht en weet wie je bent, kun je dat laten zien in de wereld. 

 

“The big question is whether you are going to be able to say a hearty yes to your adventure.” ~ Joseph Campbell

 

So… do you dare listen to the Call..? 

Want ja, na deze lap tekst komen we nu aan op een punt waar het écht om gaat:

Durf je 100% verantwoordelijkheid en dus leiderschap te nemen over je eigen leven? 

Want leiding nemen gaat in de eerste plaats over jezelf: over het erkennen van jouw verhaal, je talenten en je uitdagingen. Leiderschap gaat over (h)erkennen waar het echt over gaat, in de eerste plaats in jezelf (daarna pas bij anderen) zodat datgene naar boven kan komen wat naar boven moet komen met als resultaat; ruimte, helderheid en groei.

Wil jij deze weg gaan en jouw manier van ZIJN verder ontwikkelen? Neem dan contact met me op voor een persoonlijk traject of ga met mij en Rosalie Puiman mee op een prachtig en krachtig retreat in Portugal (15-20 oktober 2018) waar je precies deze reis mag gaan maken. 

Ik hoop dat je mee aanhaakt. In elk geval dat je de roep beantwoord en op reis gaat. En jouw unieke manier van Zijn, jouw licht laat schijnen in de wereld. Weet je waarom? Als jij je Zon, je IK-kracht evenwichtig en positief ontwikkeld dan weet je wie je bent. Zit je boordevol levensenergie, voel je je vitaal, ontspannen en krachtig! Nou, en als er iets is dat inspirerend is, dan is dat het wel. 

do you dare listen to the Call..?

Namasté   (het licht in mij, eert het licht in jou)

Artwork: Jozef Klopacka

%d bloggers liken dit: