0

Nieuwe Maan eclips Waterman: hoe je persoonlijke doelen in dienst kunnen staan van het grotere geheel

Waterman is het één na laatste teken in de dierenriem en daarmee bekleed Waterman een bijzondere positie; Waterman streeft naar een samenleving waarin iedereen spontaan zijn geëigende plaats inneemt. De cirkel is bijna voltooid. Alle vormen die we hebben gecreërd, gezamenlijk en individueel, worden door het teken Waterman aan een grondige analyse blootgesteld en alles wat onbruikbaar is kan worden afgestoten.

Waterman is een meester in het doorbreken van bestaande vormen en structuren en in het overschrijden van grenzen. En als mentaal lucht teken doet Waterman dat het allerliefste door de dingen eens goed te overdenken.

Deze nieuwe Maan Eclips in Waterman laat je nadenken over je bijdrage aan het grotere geheel. Welk effect hebben jouw acties, je woorden, je doen en laten op de wereld om je heen? 

Waterman wil je graag uitnodigen om, naast je eigen perspectief, jezelf te openen voor een groter perspectief; het perspectief van het menszijn in zijn totaliteit en jouw bijdrage daaraan. 

in 2018 hebben we collectief een opdracht om een hernieuwd fundament te bouwen. Deze Maan helpt je om een dieper begrip en inzicht te krijgen in de manier waarop jij vorm hebt gegeven aan je leven. En als het een vorm is die eigenlijk, diep van binnen niet bij je past is het de Waterman energie die je nodig hebt om deze vorm te veranderen. Soms zelfs doelbewust af te breken om beter op te kunnen bouwen op een manier die echt bij je past en waardoor je, als kers op de taart een betekenisvolle bijdrage kunt leveren aan de wereld om je heen.

Maar we hebben ook te maken met een eclips. In dit geval wordt het licht van de Zon geblokkeerd door de Maan. Metaforisch beschouwd wordt het licht van de Zon (je ego, je bewustzijn) niet doorgelaten door de Maan (je onbewuste). Het is dus niet zo makkelijk om een goed zicht te krijgen op welke vorm nu bij je past. Het kan je het gevoel geven dat je even uit je evenwicht bent en zoekt naar een nieuwe balans, alsof je moet gaan schuiven met een aantal dingen maar nog niet precies weet welke kant je op gaat. Dat klopt dan helemaal en is oké.

Het opschudden van de status-quo 

Waterman is een teken dat dol is op co-creaties, humanistische initiatieven en mensen of groepen verenigd rond een gezamenlijk doel.

De energie van de Maan nodigt je uit om nog eens goed te kijken naar de community’s de groepen, verenigingen en clubs waar je deel van bent. Welke rol vervul jij in deze groepen? Welk gezamenlijk doel streven jullie na en past dat bij jouw persoonlijke doel? Door de eclips krijg je een extra duwtje in de rug om los te laten wat is uitgediend. Dat hoeft niet te betekenen dat je de groep vaarwel moet zeggen. Probeer eerst eens een andere vorm of een andere houding en kijk wat het je brengt.

Misschien kun je jezelf deze vragen stellen, als je wat verdieping wilt.

  • Waar word je geroepen om een verschil te maken?
  • Hoe kun jij de mensheid vooruit helpen?
  • Hoe definieer je succes en groei? En wat zijn de kosten hiervan (emotioneel, spiritueel, financieel, grondstoffen) om op deze manier te groeien?

Integer en succesvol 

op een dieper niveau nodigt de energie van Waterman je uit om de ander lief te hebben, te accepteren en in gelijkheid en vrijheid te behandelen, vooral als er verschillen zijn en je hier innerlijk een strijd voor moet voeren. Dat betekent niet dat je compassievol moet zijn, dat is een thema dat bij Vissen hoort. Waterman kan in alle nuchterheid de ander volledig laten zijn wie hij/zij is. En, en dat is belangrijk. Helemaal jezelf zijn.

Hoe zuiver is je communicatie? 

Mercurius staat exact in de eclips zone en speelt kennelijk een belangrijke rol in deze eclips. Mercurius is de planeet die verbonden is met je communicatie, je netwerken en de handel.

In Waterman zoekt Mercurius naar originele invalshoeken en komt ze met unieke ideeën die echt innovatief en vernieuwend kunnen zijn.

Tegelijkertijd dient zich een andere vraag aan; hoe zuiver ben je in je communicatie? Hoe zuiver ben je afstemd op dat wat er wil gebeuren? Durf je je daarvoor te openen?

Ben je in staat om je ego opzij te zetten en het collectieve belang voorrang te geven?

 

%d bloggers liken dit: