0

Nieuwe Maan in Schorpioen; Echt helemaal jezelf zijn

By 16 november 2017astrology, new moon

Schorpioen is hét teken dat gaat voor diepgang en in dit geval? een diepteblik in je eigen ziel en je werkelijke bedoelingen. Kortom. Schorpioen ruimt het vuil, de modder, de spinnenwebben graag op om te kijken wat er onder zit. Makkelijk? Nee, zeker niet. Noodzakelijk? Absoluut.

Want waar hebben we het eigenlijk over? Schorpioen is een prachtig teken en we hebben allemaal, ergens in onze horoscoop het teken Schorpioen staan. Schorpioen wil doordringen tot de kern van de zaak en wil ons laten zien wat we laten liggen. En daarmee gaat Schorpioen onder andere over onze schaduw. Waarbij de essentie is dat we het proces van transformatie en wedergeboorte aangaan, als een feniks die uit zijn as herrijst.

Een nieuw begin

Ons afgelopen jaar stond collectief in het teken van een nieuw begin en deze nieuwe Maan in Schorpioen fungeert als een culminatie waarin dan eindelijk de ‘geboorte’ plaats mag vinden van dat wat al een tijdje in ons aan het borrelen is. Als je voelt dat de tijd daar is, helpt deze Maan je om daadwerkelijk een extra stap te zetten om datgene neer te gaan zetten waar je zo naar verlangt.

De Zon staat al een tijdje in Schorpioen, vanaf 21 november en daarmee hebben we al een beetje kunnen wennen aan de soms zo confronterende en meedogenloze energie van Schorpioen.

Wat Schorpioen als geen ander kan is de status quo ter discussie stellen. Dat moet ook, want anders zouden we nooit kunnen groeien, laat staan transformeren naar een steeds wijzere, betere, mooiere versie van onszelf.

De Kern van Schorpioen

Diep in de kern wil Schorpioen maar één ding; eerlijkheid, echtheid, openheid en respect. En dan niet van de halfslachtige soort maar de echte, waarachtige eerlijkheid. Waar we vaak zo geneigd zijn met de vinger naar de ander te wijzen, en ja, dat kan Schorpioen ook als geen ander is de vraag bovenal om 100% eerlijk naar onszelf te zijn. Hoe zuiver zijn onze motieven? Hoe oprecht zijn we in onze bedoelingen én ligt datgene wat we doen in lijn met wie we zijn?

Schenk deze dagen extra aandacht aan de dingen die je niet meer nodig hebt. Welke zekerheden heb je misschien wel heel zorgvuldig opgebouwd maar passen niet meer bij wie je nu bent en waar je staat.

Durf je de diepte in te gaan?

Dit is de fase die in de weg van de held(in) de fase van de beproevingen is. Je daalt af in de onderwereld, het onbekende. De wachters heb je gepasseerd en je hebt je comfortabele wereld verlaten. Het nieuwe landschap zit vol vreemde paradoxale dingen. Het is een gebied van grote beproevingen. Hier zie je je eigen angsten onder ogen. Het is een zwaar stuk waarin een deel van jou moet sterven om gelouterd weer terug te kunnen keren.

Met deze nieuwe Maan worden we aangemoedigd om echt helemaal onszelf te zijn. Om ons leven in te richten op onze eigen manier en niet vanuit verwachtingen van een ander of patronen die ons ongemerkt belemmeren.

Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Daarvoor leggen we allemaal een reis af om steeds meer te worden wie we bedoeld zijn te zijn.

De vragen die bij deze Schorpioen energie horen zijn, en ja dat kan confronterend zijn:

Welke zekerheden staan ter discussie als je je leven helemaal op jou manier in wilt richten?

Waar moet je afscheid van nemen?

Welk deel van jezelf wordt het meest op de proef gesteld?

Wat stimuleert je nou echt om je pad te volgen?

Welke radicale keuze heb je te maken?

Laat de antwoorden maar komen. En als het te heftig voor je is, laat het dan even rusten.

In feite geeft het leven ons elke dag opnieuw de mogelijkheid om opnieuw te beginnen, daar hebben we geen nieuwe Maan voor nodig. De kosmische energie van dit moment helpt je om los te laten wat je niet meer nodig hebt, zodat je ruimte creëert voor iets nieuws.

Een nieuwe Maan in Schorpioen markeert altijd een nieuw begin. Eén waarin je nóg meer kunt zijn wie je bent. Gebruik deze energie om jouw licht te laten schijnen en de stralende persoon die je diep van binnen bent te laten zien aan de wereld.

Vond je deze blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

Join the discussion One Comment

  • Debby Sasso schreef:

    Hi Maaike
    Bedankt voor je bericht. Heel goed gedaan en zeer inspirerend. Ik kan heel veel herkennen en gebruik jou tekst om mezelf te helpen en om mezelf aan te moedigen de confrontatie aan te gaan en het leven te durven leven die voor mij voorbestemd is. Ik kijk uit naar nog meer blogs van jou. Well done en ga zo door!

%d bloggers liken dit: