0

Nieuwe Maan in Schorpioen: Treasure Hunting

By 8 november 2018Geen categorie

Met de nieuwe Maan in Schorpioen, een teken dat je vermogen om te ‘diepzielduiken’ aanwakkert is het tijd om helder te krijgen 

  1. Waar je nu echt warm voor loopt
  2. Wat je steeds vermijd om daar te komen waar je wilt zijn.

Deze nieuwe Maan draagt daarmee een serieuze belofte in zich. Een belofte van verlangen en een belofte om een volgende stap te zetten in je ontwikkeling als mens en daarmee in je rol als leider, ondernemer, ouder, partner,….

Schorpioen is niet het makkelijkste teken van de dierenriem. De oppervlakkige beschrijvingen zoals: zwart-wit, vasthoudend, confronterend etc laat ik even voor wat het is. Mij gaat het om de essentie van de Schorpioen energie en hoe deze, op dit moment, dienend kan zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Schorpioen is een water teken. En water gaat over voelen. In het geval van Schorpioen; Diep Voelen. Intens. Hongerig. Hartstochtelijk. Met Lef. 

Voelen waar je warm voor loopt 

Door te voelen ontdek je o.a. waar je werkelijk warm voor loopt.

De energie van Schorpioen helpt je namelijk om je grotere en diepere gevoelens te ontdekken. Om álles uit het leven te halen. Om je creativiteit aan te boren en jezelf te ervaren. In al haar facetten. Ze helpt je om 100% jezelf te zijn en je leven zin en betekenis te geven vanuit je eigen innerlijk. En in dat voelen en in je innerlijke wereld ook dat vonkje van verlangen, de passie te laten ontbranden.

Om deze grotere en diepere gevoelens te ervaren hebben we moed nodig. De moed om te voelen waar het nu werkelijk voor jou over gaat. Die moed is er niet altijd. Op het moment dat we de grotere en diepere gevoelens uit de weg gaan creëren we een beperkt en oppervlakkig leven, waar voor onze diepste verlangens weinig ruimte is.

En dat is precies wat we doen als we obssesief facebook en instagram checken, te veel wijn drinken, te veel zoetigheid eten, niet achter netflix vandaan te slaan zijn. We verdoven onszelf tot op zekere hoogte. Verhinderen onszelf het volledige spectrum van onze gevoelens te voelen en blijven hangen op een middelmatig niveau. 

En zo kom je op de essentie van Schorpioen die ik niet beter kan verwoorden dan dat Joseph Campbell dat deed met “The cave you fear to enter holds the treasure you seek”. 

Dit is dé oproep voor leiders, ondernemers, ouders, leerkrachten, etc om de moed te hebben ’to enter the cave you fear’. 

Wat is the cave, you fear to enter? Ik zal eerst gaan. Ik ben bang om niet goed genoeg te zijn als moeder, vrouw, dochter, ondernemer, astroloog,…. 

Ik wil niet delen dat, wanneer ik het druk heb, ik slechte beslissingen maak (uit angst ipv liefde), ik een kort lontje heb, mezelf klem zet en het overzicht verlies. Die cave, die dan vol lijkt te zitten met gevoelens van verdriet, angst en schaamte wil ik niet ingaan op momenten dat ik dat wel zou moeten doen.  In plaats daarvan sluit ik mezelf af van mijn eigen gevoelens, mijn creativiteit, inspiratie en leukigheid.

En jij? Wat is jouw angst? Een vriendschap of relatie die toch niet zo voedend is als je hoopt? Je financiën op orde brengen zodat je ziet waar je staat? Een groot doel nastreven met het risico te falen? Het niet weten en er naast zitten?

De uitnodiging..?  To enter the cave. Angst is niet alleen een slechte raadgever. Het houdt ons weg van het leven waar we ten diepste naar verlangen. Daar zit de schat, de treasure you and I seek: Een zinvolle carrière, sterkere en betekenisvolle vriendschappen en relaties, blij zijn, je vervuld voelen. Voor mij ook voelen en ervaren dat ik deel ben van een groter geheel. Moeiteloosheid. Liefde. Verbondenheid. Passie. 

Moed of Angst? 

Of zoals Jim Carrey het in dit filmpje zegt: Choose Love not fear. 

Zodra angst om de hoek komt kijken hebben we een instinctieve neiging om ons terug te trekken in onze comfort zone, onszelf af te leiden zodat we dat oncomfortabele gevoel niet hoeven te voelen. 

Zo kan angst om het niet te weten of ernaast te zitten makkelijk verworden tot het heen en weer slingeren van argumenten en meningen verpakt als feiten over en weer. En eerlijk is eerlijk, we hebben allemaal tot op zekere hoogte een ‘beter weter’ in ons. 

In een zakelijke bespreking is dit vaak verpakt in de vorm van:  Oké, ik snap het en zal er op letten de volgende keer….dit is een shut-down techniek. Een techniek om even niet te voelen wat er is en die voortkomt uit angst. Je stapt eroverheen en gaat door naar het volgende onderwerp.  

Maar de Schorpioen energie is er om ons eraan te herinneren dat we op sommige punten in ons leven onze angst onder ogen moeten komen and enter the cave, zodat we meer betekenis, vervulling, voldoening en blijdschap kunnen ervaren. 

Wil je meer diepgang in je leven? Wil je groeien in bewustzijn? Dan heb je de schorpioen energie nodig om net die extra stap te zetten en in je eigen diepte te duiken. Ik hoop dat je je verlangen volgt en de schat najaagt, ook en vooral als deze diep is weggestopt in the cave. 

Volgende maand als de boogschutter energie zijn intrede doet gaan we onze pijlen op de toekomst richten. Maar focus en doelen die niet van binnenuit komen putten je uit, ja, ook als je die doelen haalt. Voel je een verlangen om het in 2019 anders te doen? Mail me voor een jaarhoroscoop of ga een dag op retraite bij mijn collega Nathalie Bougie zodat je doelen kunt stellen die van binnenuit komen (Goals with soul) en je een jaar creëert wat er werkelijk toe doet. 

Vond je dit blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. 

%d bloggers liken dit: