0

Nieuwe maan in Ram: Een nieuw begin pur sang

Als er één teken in de hele dierenriem is dat staat voor een nieuw begin dan is dat wel Ram. 

De manier waarop Ram aan iets nieuws begint is misschien nog wel interessanter. Ram is namelijk onze grote pionier, die het gewoon gaat doen. Proberen, proberen, proberen, doorgaan als het moeilijk wordt. Niet vanwege het grote doorzettingsvermogen maar meer vanwege de grote creativiteit en inventiviteit om het ofwel over een andere boeg te gooien, of via een andere hoek te benaderen ,of door gewoon een andere manier te proberen. Het enthousiasme, de drive om door te gaan is zo groot dat Ram geen ophouden kent.

Kernwoorden die bij Ram horen zijn:

lef, pionieren, ondernemend, open, uitdagend, inventief, creatief, snel, onderzoekend, grensverleggend, blijven proberen, doortastend, positief, optimistisch, 

Als je vooruit wilt in je leven, op welke manier dan ook, is deze nieuwe maan je ticket voor de snelweg van manifestatie om je verlangen te gaan realiseren. Ram is de kosmische schop onder je kont om te doen waartoe je jezelf verplicht bent: Actie ondernemen vanuit je essentie. 

De bedding van Ram

Hoewel Ram het eerste teken is in de dierenriem is het ook een teken dat is ingebed tussen Vissen en Stier. Om Ram goed te kunnen begrijpen is het belangrijk om naar die bedding, én de grotere samenhang te kijken. Vissen, als laatste teken van de dierenriem gaat over wie wij in essentie zijn; wezens van licht, verbonden met iets dat groter is dan wij, komend vanuit een andere dimensie en op aarde om te leren, te groeien en te ontwikkelen, met name aan elkaar. Daarvoor is het belangrijk dat we een voertuig hebben om onze hemelse (of kosmische, hoe je het noemen wilt) essentie, onze ziel in een vorm te kunnen zetten. Dat is ons lichaam en ons ego.

Ram is het blije kind dat staat te springen om zijn cadeautje uit te pakken, in dit geval een rode racewagen, en er direct mee te gaan racen. Ram kan niet wachten om dat ding uit te proberen. Snelheid is alles 😉

En het kan hem niet schelen dat hij 10x tegen de muur aanknalt (omdat hij te snel gaat of nog niet goed kan sturen).

Ram is de snelle, impulsieve actie. Maar om niet als een kip zonder kop rond te rennen heb je 2 dingen nodig: 1. weten wie je bent en waar je vandaan komt (dat is Vissen die je jezelf wil laten ervaren) en 2. een zekere gronding en nuchterheid. Dat is Stier die je graag met beide poten in de klei houdt.

Zonder de energie van Ram zou er niks gebeuren, althans niks spannends en ook niks dat je persoonlijke ontwikkeling in een hogere versnelling zet. Ram zet je aan om te belichamen wie je bent. En daar Actie op te ondernemen.

Wat voor Ram belangrijk is, is dat je het gewoon gaat doen en gaat proberen, ook al weet je nog niet precies waarheen dat gaat leiden. Ram is het verlangen om actie te nemen op je waartoe in dit leven. En de belichaming? Dat ben jij!

Deze nieuwe maan wordt geflankeerd door de ook al vernieuwende planeet Uranus. Uranus is een katalysator voor deze nieuwe maan. Sta dus maar open voor nieuwe ideeën, andere zienswijzen, en het ontdekken van onverwachte mogelijkheden. Spontaniteit is het sleutelwoord.

Levensenergie

Levensenergie, misschien is dat wel de essentie van Ram. In de natuur is dat nergens zo goed te zien als in de Ram maand April. Alles loopt uit. De levenssappen stromen op volle kracht naar buiten toe. Het is het nieuwe begin, de impuls. De energie die ervoor zorgt dat je Lééft, dat je energie stroomt, je lichtheid ervaart en je energiek voelt.

Zonder de levensenergie, zonder de energie van Ram dor je eigenlijk een beetje af. Als je ervaart dat je in een sleur zit (wat dodelijk is voor Ram en voor je levensenergie) kan het tijd zijn om de energie van Ram aan te gaan spreken zodat ook jouw energie weer rijkelijk gaat stromen.

Dat doe je door in je horoscoop te gaan kijken waar het teken Ram staat. Dat stuk laat zien wat voor jou het allerbelangrijkste levensgebied is om te pionieren, nieuwe dingen te proberen, uit je comfort zone te stappen omwille van je eigen groei en ontwikkeling. De weg vrij te maken voor degenen die na jou komen.

De vragen die deze nieuwe maan je stelt zijn deze:

Waar in je leven is het tijd voor een nieuw begin? 

Op welk gebied in je leven word jij geroepen om te pionieren en de weg vrij te maken voor degenen die na je komen?

Ben je bereid die weg te gaan?

Ik hoop het van harte. Ik wens je toe dat je steeds meer mag worden wie je bedoeld bent te zijn.

Als je graag wilt weten wat jij nodig hebt om écht hélémaal jezelf te worden, op welke gebieden je de confrontatie aan moet gaan of wellicht de strijd ontwijkt én wat je nodig hebt om jezelf te verwezenlijken, plan dan een afspraak met me in. Het kan zo verhelderend zijn om daar licht op te laten schijnen.  Ik ben er voor je, juist in zo’n proces.

Vond je dit blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

Join the discussion One Comment

 • mirjam van Sluijs schreef:

  Hoi Maaike,
  ben in voor die Ram-energie.
  Als ik het lees word ik al weer positiever; vrolijk
  Ik kom toch steeds weer bij je terecht.
  Je hebt al vaker dingen tegen me gezegd die me raakten
  deels ook blokkeerden, deels ook stimuleerden denk ik.
  Een aantal dingen kwamen uit die ik samen met jou formuleerde.
  Mss kan je me nog wel verder op weg helpen..
  Ik wil ook wel een keer een echte serieuse horoscoop laten maken door je maar wil dan wel graag weten wat je daar voor vraagt.
  liefs,
  Mirjam

%d bloggers liken dit: