0

Nieuwe Maan in Steenbok: een hernieuwd fundament

By 14 januari 2018astrologie, new moon

2018 kende een vliegende start. Veel praktische energie stond tot onze beschikking en nog steeds. Schakel maar rustig door naar de vijfde versnelling. Het is tijd voor actie.

Het thema van deze maan sluit namelijk naadloos aan bij het grotere thema dat 2018 ons brengt: het creëren van een hernieuwd fundament. 

Steenbok vraagt ons om iets te creëren dat duurzaam is en de tand des tijds kan doorstaan. Steenbok brengt een aantal thema’s in die met deze nieuwe Maan samenkomen en de komende jaren verder uitgekristaliseerd kunnen worden.

Iedere nieuwe Maan is het begin van een nieuwe (Maan) cyclus waarin het neerzetten van een krachtige intentie centraal staat.

Deze keer in Steenbok en Steenbok is een serieus en ambitieus teken, gericht op de buitenwereld. De queeste naar meesterschap en het hoogst haalbare op aarde is de essentie van Steenbok. Maar ze brengt ook de vraag mee wat je relatie is met het aardse én respecteer je de wetten die hierbij horen?

Zowel de wetten van overheidswege als de kosmische wetten die ook hier op aarde gelden.

Waar in je leven kun je gezonde grenzen stellen? Hoe ambitieus ben je? Hoe realistisch ben je? Hoe belangrijk is status voor je? Hoeveel doorzettingsvermogen heb je en hoeveel verantwoordelijkheid neem je voor je eigen leven?

Een heleboel vragen die je helpen om af te stemmen op deze nieuwe maan energie. Om je te openen voor dat wat er in jouw leven tot ontwikkeling wil komen. 

Het zijn geen vragen waar je direct met een antwoord op moet hebben. Houd de vragen gewoon eens in je achterhoofd de komende maand om te kijken waar ze je kunnen helpen en hoe ze je kunnen ondersteunen in je persoonlijke én zakelijke groei. Zit er gewoon een tijdje mee of mediteer erop. Vind een manier die werkt voor jou.

Innerlijk kompas 

We hebben allemaal een innerlijke kompas dat ons de goede richting op stuurt. Waar richt jij je  innerlijke kompas op? Waarin merk je dat je kompas goed is afgesteld? Wat doe je als je hobbels en obstakels tegenkomt? Wijzig je dan je route? Ga je er omheen? Er overheen? Welk patroon ontdek je hier voor jezelf en in welke mate houdt je vast aan je ambities en je toekomstperspectief?

De essentie, (wat in feite de hoogste vibratie is) van Steenbok is het nemen van verantwoordelijkheid over je eigen leven, vindingrijkheid, betrouwbaarheid, realisitische doelen en het stellen van gezonde grenzen. 

Heb je dromen, verlangens, wensen en doelen? Steenbok helpt je om deze waar te maken. Maar vraagt daar ook wat voor: Commitment. 

Steenbok is niet de energie met grote visionaire dromen. Nee, realisme voert bij Steenbok de boventoon. Simpelheid. 1 stap tegelijk. Duurzaamheid en kwalitateit van het hoogste niveau. Steenbok wil dat je focust op de kwaliteit van de basis die je nu aan het bouwen bent.

Daar hoort bij dat je op een gezonde manier grenzen stelt. Dat je leert van de keuzes die je eerder hebt gemaakt. Oorzaak en gevolg. Alles heeft zijn consequenties. De goede en de slechte. Dat is niet om je te pesten maar om je te laten groeien. Om echt volwassen te zijn op een manier die bij je past.

Grenzen

De planeet die bij Steenbok hoort is Saturnus.  De enige planeet in ons zonnestelsel die een reeks ringen om zich heen heeft. Opmerkelijk aan Saturnus is dat de planeet lichter is dan water. Als je een bak met water zou hebben waar Saturnus in zou passen, zou de planeet blijven drijven.

Het beeld dat hierdoor bij mij boven komt is dat door het aangeven van je grenzen én deze te bewaken er in de kern lichtheid overblijft. Mooi toch? Het trekken van een grens, een lijn, beschermt je niet alleen, het brengt lichtheid in je leven. 

Hoe werkt het bij jou? Grenzen stellen? Waar in je leven kun je gezonde grenzen stellen? Waar kom je obstakels tegen waardoor het moeilijker voor je wordt om die grenzen te stellen? Wat maakt het zo lastig? en wat is het ergste dat kan gebeuren als je het wel / niet doet?

Waar ben je bang voor?

Zijn grenzen een terugkerend thema voor je? Kijk dan eens naar de verbindingen die Saturnus in je horoscoop maakt. Daar zit niet alleen het probleem maar ook de oplossing.

Quick fix of duurzaam resultaat? 

Steenbok gaat ook over volwassen worden, groeien en verantwoordelijkheid nemen voor je leven. En daarmee ook over wijsheid door ervaring en rust dat alles uiteindelijk gaat zoals het moet gaan. Dat je weet dat je de dingen niet hoeft te forceren. Dat voor alles een tijd is en ’nee’ ook bij het leven hoort.

In onze jachtige maatschappij zijn we het gewoon gaan vinden dat er overal snel een oplossing voor is. Dat we snel resultaten willen zien. Maar als ’snel resultaten willen zien’ een drijfveer is achter de dingen die je doet zit je in een modus van ’overleven’. En dat is meestal gebaseerd op angst. Hoe beter je wordt in leven op aarde, hoe beter je je ambities kunt gaan verleggen naar duurzame, lange termijn doelen en als een logisch gevolg neem je dan ook meer verantwoordelijkheid voor je eigen leven. En daarmee maak je ook ruimte voor een diep vertrouwen in het leven zelf.

De paradox, ook hier, is hoe meer je leert over het leven op aarde, hoe flexibeler je wordt en hoe meer je beseft dat de materiele rijkdom niet het belangrijkste is. Dat betekent niet dat de ambities er niet meer zijn. De weg ernaartoe alleen wordt anders.

Manifestatie 

Steenbok is het derde en laatste aardeteken in de dierenriem en zoekt naar concrete, praktische manier van Zijn op het hoogste niveau. Voor Steenbok is het begrijpen van de verbinding van alles hier op aarde belangrijk. De nieuwe Maan brengt de opdracht mee: Wat mag ik nu gaan manifesteren dat deel is van wie ik ben? Want dat is wat duurzaamheid is: Iets creëren wat uit jezelf komt, vanuit je hart, in harmonie met alles dat leeft. 

Als jij iets manifesteert of in de wereld wil zetten, ben je bereid om daar 100% verantwoordelijkheid voor te nemen?

Misschien heb je met de start van het nieuwe jaar wel nieuwe wensen, plannen of doelen gemaakt. Steenbok is de energie die je helpt om ze te realiseren. Zijn je doelen niet realistisch ook dan wil Steenbok (Saturnus) je graag een handje helpen door je wat meer realiteitszin bij te brengen.

Wil je echt je doelen verwezenlijken vraag jezelf eens af:

Hoe zou mijn leven eruit zien als ik 5% meer commitment zou hebben in het realiseren van mijn doelen of mijn visie? 

Steenbok is kleine, praktische stapjes. Vanuit respect voor jezelf en het Leven voorwaarts gaan. En eren waar je nu bent. In de meeste gevallen staat het universum je niet toe om voorwaarts te gaan, als je de plaats waar je nu bent niet eert. 

Ik wens je een prachtige nieuwe Maan toe. Wil je graag met de energie van Steenbok en de planeet Saturnus aan de slag in je eigen leven? Neem contact met me op voor een persoonlijke horoscoop duiding of coaching.  Samen kunnen we ontdekken wat er in jouw leven, op dit moment tot groei en bloei mag komen.

Namasté

 

Vond je deze blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

%d bloggers liken dit: