0

Nieuwe Maan in Tweelingen: Gedachten zijn krachten

By 11 juni 2018astrologie

We zijn al weer bijna halverwege het jaar. 2018 is een jaar van het opbouwen van nieuwe structuren, vormen en fundamenten. Heb je een droom? Nu is het jaar om een stevig fundament neer te zetten. En de nieuwe maan in tweelingen kan een enorme stimulans zijn in je denk- en bewustwordingsproces. 

De kracht van Tweelingen is het ontwikkelen van je perceptie, je denken, je communicatie, het uitzetten van lijntjes en het aanboren van je contacten. 

In onze maatschappij dus van cruciaal belang en enorm aanwezig in ons leven van alle dag.

Misschien is het zo halfverwege het jaar ook wel tijd voor je om de balans op te maken en te kijken hoe ver je staat met de voornemens of de doelen die je jezelf hebt gesteld aan het begin van het jaar. Lig je nog op schema? Hoe is het met je focus? 

Als lucht element moedigt Tweelingen je aan om na te denken bijvoorbeeld over waar je staat mbt je doelen voor dit jaar? 

Laten we even inzoomen op het denken an sich. Vaak zijn we geneigd om een beetje aan de oppervlakte te blijven hangen, het risico daarvan is dat je met regelmaat van de klok dezelfde dingen denkt. Doordat je het niet uitdiept kan er niks veranderen, laat staan transformeren. 

Dat denken van ons bepaald wel voor een heel groot gedeelte hoe we ons voelen, hoe we handelen en welke keuzes we maken. Hoe meer je denkt aan een specifieke gedachte of herinnering, hoe dieper deze paden in je hersenen worden.

Zodra je gehecht raakt aan een bepaalde gedachte doordat je bijvoorbeeld heel vaak hetzelfde denkt dan krijgt die gedachte een steeds belangrijker en dieper pad in je hersenen en daarmee een  gevoel dat verbonden is met die gedachte. En helaas maar waar, meestal zijn dat gedachten die ons bezorgd doen voelen of angstig. 

Wat je jezelf af kunt vragen is dit: Welke mentale paden blijf je lopen? Welke gedachten blijf je herhalen? Welk patroon leg je daarmee en met welke gevolgen? In welke mate zijn die gedachten gebaseerd op een bepaald gevoel van veiligheid en zekerheid? 

Mediteer eens op deze vragen of schrijf erover. Geef jezelf de tijd om de antwoorden te laten komen in plaats van dat je zelf als een dwaze op zoek gaat naar de antwoorden. Creëer een bedding in jezelf zodat de antwoorden bij je kunnen landen. 

Gedachten zijn krachten

Dat is vast een open deur voor je. Onze gedachten kunnen ons leven behoorlijk dicteren. Hoe we de wereld zien, ervaren en interpreteren hangt nauw samen met wat we denken over hetgeen we zien. Ons waarnemen wordt in meer of mindere mate gekleurd door ons denken. 

Deze nieuwe maan is een van de krachtigste manen van het jaar om oude gedachtepatronen achter je te laten en met iets nieuws te beginnen. een nieuwe focus aan te brengen. Een nieuwe keuze te maken op waar jij je gedachten en dus je energie gaat richten.

Heb je gedachten die je belemmeren om in je eigen grootsheid te stappen? Echt vooruit te komen en daar te komen waar je eigenlijk wilt zijn? Begin eens met het observeren van je gedachte patronen. 

Speaking your truth

De planeet Mercurius die bij Tweelingen hoort staat momenteel in het teken Kreeft. En da’s mooi want Kreeft is een waterteken. Deze combinatie moedigt je aan om congruent te zijn in je communicatie. Dat wie je bent, wat je doet en wat je zegt helemaal in lijn is met elkaar. Speaking your truth zeggen de Engels zo mooi. 

Als ik naar mijn eigen leven kijk weet ik al vrij snel of ik mijn waarheid spreek. Als ik mijn waarheid spreek voel ik verruiming, een gevoel van rust en harmonie. Als ik mijn waarheid niet spreek ervaar ik een vernauwing, van mijn blikveld, mijn gevoel en kan ik die vernauwing voelen in mijn lichaam. 

Mercurius, de Tweelingen planeet staat ten tijde van de nieuwe maan niet alleen in Kreeft maar ook in een oppositie (op gespannen voet) met Saturnus en op gespannen voet met Cheiron. 

Deze verbinding heeft de neiging om te kritisch te zijn en/of perfectionistisch in het denken en in de communicatie. Met Cheiron daarbij vormt dit drietal een belangrijk richtingwijzer in ons collectieve -maar dus ook persoonlijke- proces naar heling rond het thema communicatie. Hoe zit dat? 

Als ik je vraag naar je associatie met communicatie. Wat is dan het eerste dat in je opkomt? 

(Schrijf gerust op, dit kan een belangrijke richtingaanwijzer zijn)

Ik vermoed dat je smart phone in de top 3 van dit lijstje voorkomt. 

Ik houd ook van mijn iphone (eerlijk is eerlijk) en we denken dat het de communicatie vereenvoudigt en versnelt. Wat ook zo is, maar er is een element rond communicatie dat ons juist de verbinding doet verliezen. En dat is tijd. En laat tijd nu toch zo’n mooi instrument zijn als we communiceren met elkaar. 

Toen ik mijn man leerde kennen vaarde hij en was hij 4 tot 6 weken aan boord. Geen telefoons, geen brieven. Wel e-mails (maar die kon iedereen mee lezen én de mannen hadden een ethische code aan boord dat ze dat niet deden, waar ze zich aan hielden). 

Anyway, we schreven elkaar. Lange lappen tekst. Dat schrijven was een bijzonder proces want het was een manier om mijn gedachten te ordenen. Ik schreef ze zorgvuldig op, verstuurde de mail en een week later kreeg ik een reactie terug. Een reactie waar ook hij over na had gedacht om deze vervolgens zorgvuldig op te schrijven. De tijd die er tussen zat, het wachten, het nadenken voordat je iets opschreef bleek een belangrijk element te zijn in het leren kennen van elkaar. In het verbinden. 

Met onze huidige smart phone cultuur is er een impliciete verwachting (niet bij ons, maar overall) dat er direct wordt gereageerd. Er is geen tijd voor afwezigheid. Geen ruimte voor weloverwogen gedachten. Te weinig ruimte voor verlangen. 

Tijd is wat mij betreft een van de kostbaarste elementen in ons leven. Tijd geeft je de mogelijkheid om te ontvangen, los te laten, te vertrouwen en te laten gebeuren wat moet gebeuren. Zonder dit te manipuleren. Om open te staan voor de antwoorden die zich aandienen als de tijd rijp is. 

Hoe ga jij om met communicatie? Je smart phone, tijd….? 

Nog even terug naar deze nieuwe maan. Deze maan is een uitnodiging om koers te bepalen. Focus aan te brengen en daar helemaal voor te gaan. Nieuwe paden in je hersenen aan te leggen zodat jij daar komt waar je wezen wilt. Je kunt je manier van communiceren best eens heroverwegen. 

Vond je dit blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

%d bloggers liken dit: