0

Nieuwe maan in vissen

By 16 maart 2018januari 17th, 2019astrologie

Met de nieuwe Maan in Vissen -zaterdagmiddag 17 maart- gaan we de allerlaatste Maancyclus in van het astrologische jaar. Daarmee sluiten we de kosmische jaarcirkel, de winter loopt op haar einde, de lente is in aantocht. Kortom, een afronding en een nieuw begin.

Waar een nieuwe Maan je normaal helpt in het formuleren van een intentie en het richten van je blik op de toekomst ligt dat bij deze nieuwe Maan in Vissen wat genuanceerder.

Vissen staat voor heelheid, eenheid, het voelen van verbondenheid in het klein en in het groot. voelen dat je deel bent van een groter geheel en door dit voelen jeZelf ervaren.

Dit is een andere energie dan manifesteren en het zetten van intenties. Het is een energie die veel meer naar binnen is gericht en vraagt om reflectie. Tegelijkertijd is er ook een energie aanwezig die graag vooruit wil doordat Venus, Mercurius en Uranus in Ram staan.

Dus eigenlijk hebben we momenteel twee tegengestelde energieën. Enerzijds een sterke Vissen energie die gericht is op heling, heelheid, eenheid en ’Zijn’. Tegelijkertijd is er ook een sterke Ram energie met Venus, Mercurius en Uranus in Ram die graag vooruit willen en impulsief dingen gaat ’doen’.

Ik breek het even in stukjes voor je en laat je ook de verschillende lagen zien die de Vissen energie  -want daar gaat het hoofdzakelijk om deze maan- met zich meebrengt.

De energie van Vissen

De energie van Vissen wil je vaak wegtrekken uit je dagelijkse bezigheden. Je merkt dan dat je er niet helemaal bij bent, je concentratie laat het afweten en je bent wat gevoeliger voor sferen en indrukken. Of je krijgt ineens een romantische bui dat je kaarsjes aan gaat doen en een sfeerverhogend muziekje op gaat zetten. 

Dit is een vorm van ’zijn’ waarin het ’doen’ naar de achtergrond verdwijnt. De onderliggende drijfveer is ontspanning vinden en door te ’zijn’, jezelf te ervaren.

De volgende laag gaat over echt verbinding maken met je innerlijk. Met je intuïtieve, spirituele kant. Dit kun je vinden door te mediteren of op welke manier dan ook de stilte op te zoeken.

Een lastige in onze maatschappij waarin we van alles moeten, de verwachtingen hoog zijn en we continue afleidingen hebben.

De winst op deze laag is dat je de verbinding met jezelf versterkt waardoor dat wat je ’doet’ steeds meer in lijn is met wie je bent, met je ’zijn’. En ik heb gemerkt dat dit dé sleutel is naar een betekenisvol en vervullend leven.

De derde laag die ons door de energie van Vissen wordt aangereikt is het ervaren van eenheid en heelheid, voelen dat je deel bent van een groter geheel, daardoor ook durven vertrouwen op de timing van het universum en weten dat voor alles een tijd is. 

De laatste laag is een vorm van overgave en vertrouwen waardoor de wijsheid van het universum door jouw heen kan en mag stromen. Hier kom je op een ander niveau waarin je een kanaal kunt en durft te zijn voor de kosmische energie en wijsheid.

Om je te helpen om beter in te tunen op de energie van deze nieuwe Maan stel ik je, als altijd, een paar vragen.

  • Hoe vaak neem ik de tijd om te ’zijn’ zonder iets te ’doen’?
  • Wat houdt me tegen in het maken van verbinding met mijn innerlijk?
  • Wat houdt me tegen in het ervaren en creëren van heelheid en eenheid in mijn leven en werk?
  • In welke mate heb ik vertrouwen in de universele timing van het leven.

Vissen energie herinnert ons eraan dat voor alles een tijd is. Dat er een ritme en een intelligentie is die groter is dan wij. Een intelligentie die ervoor zorgt dat er 4 seizoenen in een jaar zitten, elk met hun eigen specifieke karakter en doel en dat ze alle 4 even belangrijk zijn.

Cheiron- de gewonde genezer

Cheiron is een astroïde. Vandaar dat je misschien nog nooit van Cheiron hebt gehoord. Sinds 2010 staat deze astroïde in Vissen om volgende maand verder te reizen naar het teken Ram.  Cheiron staat precies naast de Zon en de Maan waardoor hij een magisch deel is van de nieuwe Maan energie.

Cheiron heeft te maken met tranen. Heling van verdriet, oud zeer en trauma. Dat klinkt heel dramatisch, wat het ook kan zijn. Maar vaker heeft het te maken met een pijn of een trauma dat in je onbewuste sluimert, of zelfs in het collectieve onbewuste dat we met elkaar delen.

Hoe het voelt voor mij is als volgt:

We delen collectief een diepe wond in de verbinding met onze oorsprong en het ervaren van een diepe spiritualiteit (Vissen).

In onze westerse maatschappij hebben we een historie van 2000 jaar kerkgeschiedenis achter de rug waarin met name in het Calvinisme hard werken werd beloond. Vooral doen, bezig zijn, productief zijn etc. zijn we, als maatschappij, enorm gaan waarderen. En als je niks doet dan ben je eigenlijk een beetje lui.

Let maar eens op je taalgebruik, wanneer zijn de momenten waarop je zegt dat je iets hebt verdiend? Meestal als je hard hebt gewerkt.  Zie je hoe dit stukje geschiedenis nog steeds onbewust en ongewild mee resoneert in onze kijk op de wereld?

Met Cheiron in Vissen de afgelopen 8 jaar is duidelijk geworden, voor mij in elk geval, welke armoede ons dit collectief heeft gebracht, welke pijn er is door afgescheiden te zijn van die bron van Leven.

Cheiron in Vissen laat ons heel subtiel voelen waar de collectieve wond van afgescheidenheid zich in jouw persoonlijke leven manifesteert.

Aan het einde van deze cyclus mag juist hierin een stukje van die wond geheeld worden. En dat kan ook met Jupiter, de geneesheer in een mooie, harmonische driehoek naar de Maan, de Zon en Cheiron.

Last but not least. Ram als voorbode van nieuw leven. 

Ik noemde het eerder in het stuk al even. Venus, Mercurius en Uranus in Ram. Zij willen vooruit en kunnen impulsief ’doen’.  Heel anders dus dan Vissen. Het mooie is dat het er allebei mag zijn en er ondanks de reflectieve energie van Vissen ook een stuk is dat kriebelt om verder te gaan, stappen te zetten en snel door te schakelen naar een hogere versnelling. Alleen, zo ver zijn we nog niet. Mercurius gaat stil staan wat het geheel enigszins remt. Ook hier geldt weer dat meebewegen met de kosmische timing alles zoveel makkelijker maakt waardoor je flow en verbinding ervaart.

%d bloggers liken dit: