0

Nieuwe Maan in Weegschaal: jij en de ander

By 9 oktober 2018astrologie

Weegschaal gaat over jou en de ander. Een prachtig thema én een thema dat mij persoonlijk raakt, maar dat vertel ik je straks. 

Een nieuw begin

Een nieuwe Maan is het startsein voor een nieuw begin. Maar ja, iedere maand het roer omgooien gaat hem ook niet echt worden. En trouwens, zo rigoureus hoeft het ook helemaal niet te zijn. Het gaat om het creëren van iets nieuws, een nieuwe laag op een basis die er al ligt. En deze keer mag dit een nieuwe laag zijn die gevuld is met een verlangen naar balans, harmonie, schoonheid en verbinding in de relaties die belangrijk voor ons zijn.

Deze nieuwe maan vraagt je om dat wat er van binnen bij jou leeft te eren als je in relatie, in verbinding met de ander bent. 

De uitnodiging 

Venus, de planeet die bij Weegschaal hoort staat momenteel in Schorpioen en loopt retrograde. Dat betekent dat er een uitnodiging voor je ligt om de diepte in te duiken en goed te voelen wat er leeft. Ook als er iets wordt geraakt wat pijnlijk of verdrietig is. Het is nu tijd om bij jezelf na te gaan wat je hebt laten liggen op relatievlak. Om hier en daar wat te herstructureren. Afscheid te nemen van dingen die niet werken. En eventueel een nieuwe vorm te vinden die beter past. 

Je mag nadenken over de diepere betekenis van de belangrijke relaties in je leven. Maar zeker ook vóelen wat deze relaties, deze mensen voor je betekenen en hebben betekent. 

Venus in Schorpioen is de meest krachtige en transformerende energie om dieper te duiken in wat je nu echt motiveert, waar je stagnatie voelt, wat verborgen of niet bespreekbaar is. Wat roept er vanuit de diepte en vraagt aan jou om transformatie? 

Zelf Liefde

Wat ik gaandeweg ontdekte is dat de weg naar bewustwording een poort heeft. Een poort die we allemaal door moeten gaan. De poort van Zelf-Liefde. Ik mocht daar vanmiddag weer opnieuw kennis mee maken. Het is de plaats waar ik eerst keihard met me mezelf en mijn genadeloze zelf kritiek werd geconfronteerd. Om later, maar dat kon pas nadat ik het volledig toeliet dat stukje te transformeren naar liefde en compassie en waardering voor de unieke persoon die ik ben. 

De plaats waar ik mijn eigen integriteit mag ervaren en waarmee ik de waarden die ik via mijn familie en cultuur heb gekregen mag vervangen door mijn eigen unieke waarden.

Zo mocht ik weer opnieuw ontdekken dat Zelf-Liefde de basis is voor iedere relatie. Of dat nu een partnerschap is, een klant relatie of iets totaal anders. 

Zelf-Liefde…. de sleutel voor een succesvolle relatie en samenwerking.

Businesswise:

Zakelijk gezien is Venus de planeet die over je financiën gaat. De periode dat Venus retrograde loopt, t/m 16 november leent zich uitstekend voor het her-waarderen en her-evalueren van je financiën. Onderzoek andere opties en manieren om je business financieel gezond te houden. Wat is je verdienmodel? Is dit model ontstaan vanuit je hoofd, je hart, je buik of een combinatie? 

Vond je dit blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Vind ik ook leuk 😉

De animatie trouwens is van Schilder James R. Eads en animator Chris McDaniel

Join the discussion One Comment

  • Iris schreef:

    “… de waarden die ik via mijn familie en cultuur heb gekregen mag vervangen door mijn eigen unieke waarden” -> mooi gezegd, werkt ook als bevrijdend. Waarden die in die tijdsgeest werkten en nu vandaag niet werken voor jou.

%d bloggers liken dit: