0

Volle Maan eclips in Steenbok

By 16 juli 2019astrologie

Deze volle maan is astrologisch gezien het meest belangrijke moment van 2019. Het is alsof de poorten van de hemel voor je open gaan en je een stap kunt zetten in je bewustzijn. Hoe meer jij bereid bent naar jezelf te kijken hoe verder je kunt komen in werkelijk jezelf zijn.

Je natuurlijke plaats in de wereld

Deze eclips gaat over je natuurlijke plaats in de wereld. Jouw doel voor dit leven en de weg die je bereid bent te gaan. In het gaan van deze weg kom je je erfenis tegen, karma, zo je wilt en hoe dit doorwerkt in je leven vandaag. Want daar waar je nu bent is de optelsom van de keuzes die je eerder hebt gemaakt.

Je natuurlijke plaats in de wereld gaat over de manier waarop jij je potentieel vorm wilt geven. Hoe je jezelf wilt handhaven en deel wilt nemen aan de wereld.

Misschien vind je het lastig om je doelen te bereiken en werkelijk je plaats in de samenleving te vinden of in te nemen. Het kan zijn dat je jezelf doelen stelt die veel te hoog gegrepen zijn. Waar deze eclips je in elk geval toe uitnodigt is een gezonde dosis realiteitszin. En realiteitszin kan betekenen dat je wat moet vertragen. Dat je gaat luisteren naar de stille stem binnenin. Of dat je écht oké bent met ‘stapje voor stapje’.

En dat past ook binnen de energie van dit moment. Met 6 retrograde planeten en een eclips word je bijna gedwongen tot vertragen. De blik naar binnen te richten en vooral te voelen. Door voortdurend in contact met de buitenwereld te staan kun je jezelf belemmeren om werkelijk te voelen.

Als ik naar mijn eigen leven kijk dan heb ik me heel lang vasthouden aan uiterlijkheden aan ‘hoe het hoort’ of ‘hoe ik het ooit heb geleerd’, aan ‘goed of fout’, ‘onbewuste oordelen’ en aan het spelen van rollen en met regelmaat van de klok merk ik dat ik dat nog steeds doe. Wat hieronder ligt is om mijn -en misschien geldt dat ook voor jou- gevoel van kwetsbaarheid te onderdrukken.

En dat leidt altijd tot een botsing met het systeem. Ofwel met je eigen innerlijke systeem passend bij wie jij bent, ofwel met het systeem waarin je je beweegt.

Onafhankelijkheid = verantwoordelijkheid nemen

Waar het uiteindelijk om gaat is dat je onafhankelijk in de wereld kunt staan. Zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en dit niet bij iemand anders neerlegt en dus ook geen bevestiging zoekt bij een ander van wie je bent.

Jij bent jij.
En dat is meer dan voldoende.

Dat betekent bijvoorbeeld dat je niet langer de lasten van een ander op je schouder neemt in de hoop dat je er erkenning voor krijgt.

Dat je al die stukjes waarvan je je diep van binnen nog slachtoffer voelt heelt en alleen al daardoor verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en probeert te strijden voor problemen en moeilijkheden die anderen liever uit de weg gaan.

Deze eclips opent een poort om het diepste en meest betrouwbare fundament dat je maar kunt bouwen te bouwen voor een leven waarin jouw potentieel volledig de ruimte krijgt.

Om je leven te bouwen op een fundament van zelfliefde waardoor je thuis kunt komen in jezelf. En je een vorm vindt die dienend is voor wie je werkelijk bent en je niet langer het gevoel hebt vast te zitten in een systeem, een vorm of een structuur die niet werkt.

%d bloggers liken dit: