0

Volle Maan Eclips in Waterman

By 26 juli 2018astrologie

Deze Volle Maan en haar verduistering in Waterman brengt als centrale thema mee „de ontwikkeling van echte individualiteit”.  

Oogsttijd

De volle Maan is de vuurproef, de oogsttijd. Alles staat in het volle licht, zowel het goede als datgene wat verborgen bleef. Je oogst wat je eerder hebt gezaaid. Heb je iets creatiefs gezaaid? Wellicht dat er een prachtige beloning volgt. Heb je egoïsme gezaaid? Dan zul je egoïsme oogsten. Aan de hand van je oogst zie je snel genoeg waar je bij moet sturen, misschien zelfs wel schoon schip moet maken en waar je op de goede koers zit. 

Maar dat volle licht dat zo kenmerkend is voor de volle maan wordt nu verduisterd doordat de aarde tussen de zon en de maan instaat. De Maan krijgt hierdoor een bloedrode kleur, vandaar de naam ’bloedmaan’. 

Kijk eens waar het teken Waterman valt in je persoonlijke horoscoop. Dat is de plek die toe is aan een verandering. Dat kan via een crises (licht of zwaar). Vaak valt het mee maar altijd worden er aanpassingen gevraagd. Eclipsen hebben de neiging om datgene naar boven te halen wat verborgen is of wat je aan het ontwijken bent de laatste tijd. Het is dus tijd voor wat soul-searching.

De Leeuw-Waterman paradox 

Hoe zit dat dan met de ontwikkeling van echte individualiteit? Dat heeft alles te maken met de paradox tussen Leeuw en Waterman. Want de Zon staat momenteel in Leeuw en deze volle maan staat daar recht tegenover in Waterman. Die twee kunnen dus iets van elkaar leren. 

Waar de Zon staat te stralen in het teken Leeuw, zijn podium durft te pakken en zichzelf wil verwerkelijken, zo anders is de Waterman kant. Die wil niet zichzelf maar bepaalde idealen verwerkelijken. Waterman is het meest humanitaire teken van de dierenriem die gericht is op de belangen van anderen, de idealen van de gemeenschap en heeft vaak een helder beeld van een op vrijheid en openheid gerichte wereld. 

Waterman heeft een voorliefde voor co-creatie, gelijkgestemde groepen waarin iedereen in vrijheid zijn of haar eigen plaats inneemt en als het even kan innoverende, vernieuwende concepten waarin status-quo doorbrekende perspectieven worden aangereikt. 

Heel anders dus dan de Leeuw die veel meer ik-gericht is. Een van de paradoxen is dat Waterman niet zonder de energie van Leeuw kan om zijn doelen en idealen te realiseren.

Echte individualiteit?! 

En hier komt, wat mij betreft echte individualiteit om de hoek kijken. Waar het bij Leeuw gaat om het ontdekken en ontwikkelen van je individualiteit, je IK-kracht, gaat bij Waterman de aandacht uit naar het nastreven van gezamenlijke doelen of idealen. Waterman weet ook dat je samen meer kan bereiken dan alleen. De energie van deze maan laat ons dit ervaren: Op het moment dat je je kunt voegen in een goed functionerende (waterman) groep, dan kunnen je individuele talenten zich exponentieel ontwikkelen. Want als je de gezamenlijke belangen net zo belangrijk vindt als je eigen belang dan kun je dat oereigen IK stuk prima ontwikkelen (waarschijnlijk sneller dan wanneer je alleen opereert).   

Aan jou en mij dus de vraag:

Hoe leef je je oereigen Zelf (Leeuw)? en hoe verhoudt zich dat tot jouw idee van een samenleving waarin iedereen zijn geëigende plaats inneemt (Waterman)? 

Helpers op de weg

De planeet Mars staat pal naast de Maan. Als een planeet zo pal op de eclips staat kan dat een belangrijke helper zijn om met het thema van deze eclips aan de slag te gaan. En ook Uranus, de planeet die bij Waterman hoort doet een duit in het zakje. 

Mars is hier de aansporing om met je (verborgen) motieven, impulsen en assertiviteitsthema’s aan de slag te gaan. Maar er is iets bijzonders aan de hand met deze Mars. Hij loopt namelijk retrograde en dat betekent dat de energie naar binnen is gericht. Deze Mars beïnvloed de eclips met de energie van introspectie, her-evaluatie, her-overwegingen en boosheid of irritatie. Broeit er iets? Dan is er niet veel voor nodig om de boel te laten escaleren. Het is juist door die triggers dat we ons bewust kunnen worden van wat we willen, wie we zijn. De spanning die Mars brengt helpt om tot actie over te gaan.  

Vernieuwing en verandering

En dan speelt ook Uranus een behoorlijk dominante rol deze Eclips, alsof hij de touwtjes in handen heeft. 

Uranus speelt altijd een rol in vernieuwings processen. Oefen je creativiteit. Kijk ook vooral naar patronen en gewoonten die geen constructieve bijdrage leveren en open je voor datgene wat je wellicht voor onmogelijk had gehouden. 

Deze hele eclips ademt de sfeer van vernieuwing en verandering. Maar de verandering die je misschien wilt zien zal eerst van binnen, in jou moeten gebeuren. 

Ben je bereid om innerlijk te vernieuwen en te veranderen, jouw status quo te doorbreken zodat we samen een wereld creeëren waarin openheid en vrijheid of wat jouw idealen ook mogen zijn een plaats krijgen in de cirkel van het leven? 

Ik wens jou en ook mezelf toe dat we ons steeds meer bewust worden van onze IK-kracht, deze wijs inzetten en een koers aanhouden die daarmee strookt.  

Vond je dit blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

Join the discussion 2 Comments

  • marylyna schreef:

    wat een heerlijk bericht. ik ben waterman/leeuw en daarom voel ik me aangesproken

    • Maaike Pieters schreef:

      Wat leuk om te lezen. Dankjewel voor je reactie. En wat leuk dat je de paradox zo goed herkent.

%d bloggers liken dit: