0

Volle Maan in Boogschutter: Zijn je idealen wel echt joúw idealen en is je visie echt joúw visie?

By 29 mei 2018astrologie

Met de volle Maan in Boogschutter wordt de ‘denk- en communicatie as’ in ons aangesproken. Vanuit Tweelingen, waar de zon momenteel staat, schijnt ze haar licht op de maan in het optimistische en energieke teken boogschutter. 

Tweelingen en boogschutter zijn elkaars tegenpolen. Tweelingen, nieuwsgierig als ze is, legt makkelijk contacten, is goed op de hoogte van de laatste nieuwtjes, onderhoudt haar sociale netwerk gemakkelijk. Social Media is dan ook het domein van tweelingen. Ze brengt lichtvoetigheid, speelsheid en openheid en kan geëngageerd haar mening verkondigen. Tweelingen kan speelse verscheidenheid brengen. De valkuil van tweelingen is dat ze in haar lichtvoetigheid wat aan de oppervlakte blijft. Overal iets van afweet en de diepte mist. 

En dat is precies waar boogschutter om de hoek komt kijken. Die brengt diepte aan door te zoeken naar een samenhang. Een van de kwaliteiten van boogschutter is dat ze de diepere verbanden die achter de feiten liggen als het ware kan aanvoelen. Boogschutter denkt in kansen en mogelijkheden en ziet waar ’het’ heen gaat.

Boogschutter is een kei in ’connecting the dots’. Brengt focus aan én heeft het vermogen om in die rijke schakering van mogelijkheden te onderscheiden wat echt essentieel en belangrijk is. 

Boogschutter en haar planeet Jupiter zijn de energieën in ons die ons stimuleren om te leren en te ontwikkelen, om onze horizon te blijven verbreden en open te staan voor nieuwe perspectieven. 

In die zin is boogschutter ook de reiziger in ons. We hebben allemaal een reis te maken, de reis naar onszelf. En als er iets is dat ik inmiddels heb geleerd is het dit: hoe opener mijn houding hoe duidelijker mijn weg wordt. 

Hoe is dat voor jou? 

In december schreef ik een stukje over de nieuwe maan in boogschutter. Dat ging over de kracht van betekenis, je licht laten schijnen en je persoonlijke reis als held(in) van je eigen leven. Echte boogschutter thema’s. Hier kun je’t nog eens teruglezen als je wilt. Nu, een half jaar later is het tijd om te oogsten wat je toen hebt gezaaid. 

Om de oogst te bekijken kun je jezelf vragen stellen in welke mate je trouw bent aan je idealen en je visie? 

Zijn je idealen wel echt joúw idealen en is je visie echt joúw visie? 

Deze maan moedigt je aan om hierbij stil te staan en een aantal dingen in je leven vanuit helikopterperspectief te bekijken. 

Dat doe je door jezelf vragen te stellen totdat je duidelijke, expliciete antwoorden hebt die niets meer verbloemen. Zo kom je nog eens ergens.

Boogschutter moedigt je als geen ander aan om bij je eigen wijsheid te komen. Focus aan te brengen en minder aandacht te hebben voor wat anderen om je heen doen, zeggen en denken. Volg je eigen pad en houd het grotere plaatje in beeld. 

Eigenlijk betekent dit dat boogschutter je aanmoedigt om op reis te gaan. De reis of spirituele zoektocht naar je eigen identiteit. 

Want in ieder van ons zit een verlangen om gewoon onszelf te kunnen zijn – of meer te worden. Om je leven in te richten op jouw eigen manier, volgens je eigen visie. 

Dat betekent dat je een avontuur aangaat. De eerste vraag die jouw wordt gesteld is deze: durf je het avontuur aan te gaan? 

Als je dan in het avontuur stapt en op reis gaat kent iedere fase van de reis haar eigen verhaal. Een verhaal waarin je steeds opnieuw voor de keuze komt te staan om verder te gaan of toch terug te gaan naar de plaats die je al kende. Dat is de energie van boogschutter; je horizon verbreden, onbekend terrein betreden en daarmee nieuwe perspectieven verkrijgen. 

De winst? 

Ontdekken wat wel en wat niet bij je past. Steeds meer worden wie je bedoeld bent te zijn. De grotere samenhang van het leven zien en ervaren (om er maar een paar te noemen).

Met het grotere plaatje in beeld zul je merken dat er meer evenwicht ontstaat en vanuit dat evenwicht volgt 9 van de 10 keer een verlangen om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de wereld om je heen. 

Neem dus gerust eens de tijd om stil te staan bij dit thema. Wat wil er voor jou gebeuren? Ga je de reis alleen of heb je helpers, een mentor die een klein stukje van de reis met je mee loopt?

Ik hoop dat je de moed hebt om het aan te gaan en onbekend terrein te betreden. Ik wens je prachtige vergezichten en weidse perspectieven op je reis.

Vond je dit blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

%d bloggers liken dit: