0

Volle Maan in Kreeft: Erbij horen en alleen staan

By 21 december 2018astrologie, full moon

Zaterdag 22 december, met het opkomen van de maan rond 17.00 uur is ze voller dan vol (17.48 om exact te zijn). Deze volle Maan is een oppositie tussen de Zon in Steenbok en de maan in Kreeft. Deze polariteit gaat over erbij horen en alleen staan. 

Erbij horen

Ik weet niet hoe het met jou is, maar als ik de woorden ’erbij horen’ hardop uitspreek gebeurd er vanbinnen iets bij mij. Het roept een verlangen in me op én tegelijkertijd voel ik een aarzeling, schroom en weerstand.

De behoefte om ’erbij te horen’ is ons aangeboren. We willen allemaal ergens deel van uitmaken. Als ik terugblik op mijn leven heb ik altijd het gevoel gehad er net niet helemaal bij te horen. Het aansluit haakje te missen.

Het verlangen om ergens bij te horen maakt dat we ons vaak aan gaan passen. We worden dan een soort kameleon en onderweg verliezen we het zicht op wie we werkelijk zijn. Pas toen ik al flinke stappen op het pad van zelfontwikkeling had gezet besefte ik dat ik pas ergens bij kan horen op het moment dat ik me thuis voel. En thuis wil ik mijn echte, authentieke zelf laten zien. Zonder aanpassing en zonder kameleon gedrag. 

Thuis, als veilige basis, als plaats waar tederheid, liefde, zorg, koestering en veiligheid kan worden ervaren wordt in de astrologie weerspiegelt door Kreeft en het 4e huis. Het is de plaats waar we op adem kunnen komen, kunnen uitrusten als we moe zijn en kunnen herkalibreren als we ons teveel hebben aangepast aan de buitenwereld. Thuis is waar je inademt.

Steenbok die aan de andere kant van het spectrum staat gaat over je rol in de maatschappij, je reputatie, imago, carrière, verantwoordelijkheidsgevoel en discipline. Steenbok is een harde werker die solitair en gedisciplineerd zijn doel kan bereiken. En hard voor zichzelf kan zijn als het niet lukt. 

Dat staat lijnrecht tegenover de zorg, liefde en de verbinding die bij Kreeft horen. En juist daarom kunnen ze zoveel met en van elkaar leren. 

Onze maatschappij heeft een aardig Steenbok sausje waarin het belangrijk wordt gevonden dat je wat bereikt in je leven. Dat je je verplichtingen nakomt en je verantwoordelijkheid neemt. Deze volle Maan in Kreeft is een uitnodiging om de balans op de maken van waar je staat met betrekking tot beide energieen. 

Balans

Ze nodigt je uit om terug te blikken op de balans tussen goed voor jezelf zorgen en verwachtingen en verplichtingen richting de buitenwereld anderzijds. 

Eigenlijk is de vraag: waar ligt je zwaartepunt: in je binnenwereld of in de buitenwereld? 

Heb je voortdurend het gevoel dat je op adem moet komen? Kijk dan eens eerlijk naar de balans in je leven? Je kunt niet alleen maar geven en met de buitenwereld bezig zijn als je niet de tijd neemt om te ontvangen en met je binnenwereld aan de slag gaat. Als ik heel eerlijk ben denk ik dat dit de grootste epidimie is die de wereld momenteel treft. Gebrek aan een stevige, liefdevolle basis; een zacht hart en een sterke, flexible rug.

Het mooie is dat de Kreeft Steenbok nodig heeft en andersom. Zonder de ambities van Steenbok blijft een kreeft in zijn veilige grot zitten om er nooit meer uit te komen, want het is zo lekker cosy. De Steenbok energie is je drang om iets in de wereld neer te zetten. Je rug te rechten en de volgende stap te zetten. 

Steenbok is de energie die te maken heeft met je ruggengraat. We willen onze rug rechten, laten zien wie we zijn en daarbij vergeten we vaak de zachtheid van ons hart (Kreeft) mee te nemen. Deze volle maan laat haar licht schijnen op dat stukje van jouw dat nog wel wat zachtheid kan gebruiken, wat zorg, liefde en aandacht zodat je een zachte, veilige basis creëert als je in het nieuwe jaar de wereld weer tegemoet treedt.

Wat heb jij nodig?

Deze volle Maan is dé gelegenheid om extra stil te staan bij wat jij nodig hebt. Wat echt voedend voor je is en wat je graag in de wereld neer wilt zetten. De maan herinnert ons er altijd weer aan dat er voor alles een tijd is en alles zijn eigen ritme kent. Aan ons de vraag of we mee bewegen met dit natuurlijk ritme.


Een van de manieren om van uitputting naar een vervuld en betekenisvol leven te gaan is om te leven in afstemming met jouw natuur. Een flexibele, rechte ruggengraat op te bouwen en een zachte voorkant te creëren.

Wil je graag persoonlijke begeleiding op dit of andere thema’s die zich in je leven aandienen boek dan hier een kennismakingsgesprek.

%d bloggers liken dit: