0

Volle maan in Ram

By 1 oktober 2020astrologie

Geen maan is vuriger en koppiger dan deze volle maan in ram. Het is een maan die elk gevoel van onbalans, onvrede en onafhankelijkheid kan triggeren en de verantwoordelijkheid daarvoor bij de ander kan leggen. Deze neiging om onze eigen innerlijke problemen bij de ander neer te leggen is hét recept voor drama en trekt je down the rabbit hole waar je moeilijk uitkomt, wat je energie kost en ‘het probleem’ alleen maar groter maakt. Met andere woorden het brengt je verder weg van wie je bent.

Zoals elke volle maan heeft ook deze volle maan de neiging om gevoelens en emoties onder een vergrootglas te leggen en te midden van de toch al roerige tijd -weerspiegeld in de transits van Mars vierkant Jupiter, Saturnus en Pluto- kun je ineens overvallen worden door heftige emoties.

Relaties

Weegschaal, het teken waar de Zon momenteel staat is hét relatieteken bij uitstek en het is niet voor niks dat we midden in het weegschaal seizoen een volle maan in ram hebben. Waar weegschaal de ander centraal stelt, stelt de Ram zichzelf centraal. Deze volle maan stelt ons allemaal de vraag: hoe is de relatie met jezelf? Hoe ga je om met conflicterende energieën in de buitenwereld? In welke mate ben je opgewassen tegen deze conflicten? Kun je een evenwicht vinden tussen het doorzetten van je wil en jouw eigen belangen en de belangen van de ander? Of ben je zo compromisbereid, hoeder van de lieve vrede dat je je eigen behoeftes, verlangens en gevoelens aan de kant schuift en je dan maar aanpast aan omwille van…?

Kortom, neem je verbindingen eens onder de loep. Als je je opent wordt duidelijk zichtbaar hoe jij je staande houdt in relaties. Wat je patronen zijn. Aan jou de keuze of je je verbindingen naar een nieuwe hoogte wilt tillen waarin ruimte is voor ieders eigenheid.

Deze maan vraagt ons om persoonlijk en spontaan te zijn. Betrokken te zijn op wat er in je leven gebeurd. De ram energie die strijdlustig, pionierend, onderzoekend, gedreven, vurig en helemaal oké is met onzekerheid en verschillen de ruimte te geven. Het zijn kwaliteiten die het leven pit kunnen geven.

Het oude wordt afgebroken zodat nieuwe verbindingen kunnen ontstaan

Deze maan vraagt ook: in welke mate kun je beslissingen nemen en durf je daar ook echt voor te staan? Want beslissingen zijn nodig. En iedere beslissing heeft een ja en een nee in zich. Waar het om gaat is dat je ‘ja’ zegt tegen jezelf. ‘ja’ tegen je behoeftes, je verlangens en jouw uniekheid. Ook als dat betekent dat de verschillen met de ander of het andere groter worden. Kun je zeggen: Ik ben anders dan jij en ik houd van je of ik respecteer jou? Zo ontstaat er in het anders zijn een ruimte waarin we elkaar ontmoeten.

Collectieve heling van onze oorspronkelijkheid

Astrologisch gezien is oktober de pittigste maand van het jaar met een paar flinke hobbels in de weg en het toenemen van spanningen. Ondanks of misschien wel dankzij het toenemen van spanningen kan Cheiron die nu precies naast de maan staat zijn werk doen. Cheiron staat bekend als de gewonde genezer maar ook als de regenboogbrug tussen Saturnus en Uranus, tussen de aardse realiteit en de kosmische grootsheid. Cheiron helpt ons collectief te genezen en doet dat met Uranisch temperament heel snel en momenteel op het gebied van ons bestaansrecht. Deze heling vraagt wel iets van ons. Voordat Cheiron zijn werk kan doen hebben wij ons werk te doen: Verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en ons leven. Bloedje eerlijk naar jezelf zijn en de consequenties van eerder gemaakte keuzes aanvaarden (Saturnus is heer van Karma, de wet van oorzaak en gevolg). Doe je dat, dan is daar Cheiron die onze collectieve karmische ‘ik-besta’ wond kan helen, simpelweg doordat jij je bewustzijn hebt vergroot, leidt Cheiron je door de pijn heen naar een nieuwe ordening.

Wat ik bedoel met ‘ik-besta’ is dat je je gevoel van identiteit niet laat afhangen van andere mensen, dingen of situaties. Onze collectieve heling in de jaren die voor ons ligt, want ja dit is een groot thema, ligt in het gegeven dat we onze eigen oorspronkelijkheid weer vinden. Dat we ons realiseren wie we werkelijk zijn: uniek, autonoom en soeverein. Dat we loskomen van loyaliteiten, gedragingen, overtuigingen, idealen, gevoelens waarvan we misschien denken dat ze van ons zijn maar niet meer blijken te zijn dan de holle echo van een systeem, een mens, een land of volk dat als een laagje ligt over wie wij werkelijk zijn.

%d bloggers liken dit: