0

Volle Maan in Tweelingen – communicator pur sang

By 11 december 2019astrologie

Tijdens de laatste volle Maan van dit jaar staat de maan in het luchtige teken Tweelingen. De Zon staat daar recht tegenover in Boogschutter. Dat zijn elkaars tegenpolen. Daardoor brengt een volle maan altijd wat spanning met zich mee en kan dat zorgen voor emotionele reacties en een behoefte aan verandering.

Veranderlijk en beweeglijk

Een volle maan in Tweelingen geeft behoefte aan afleiding, afwisseling, communicatie, gezelschap. Zolang er iets te beleven valt, verveel je je niet. Dat kan omslaan in onrust of maken dat je van alles iets doet en met een heleboel losse eindjes blijft zitten. Dit is geen volle maan die je stimuleert om eens lekker de diepte in te gaan. Tweelingen is vaak wat breder geïnteresseerd en gaat daardoor niet perse de diepte in.

De maan staat onder spanning, door de Zon, Neptunus en de Zwarte Maan. Dat kan ervoor zorgen dat je niet goed luistert naar je gevoel, naar je behoeften en dus naar wat jij nodig hebt of naar dat wat goed is voor jou. De neiging om te geven en daarbij jezelf voorbij te lopen is vrij groot.

Wees je dus bewust van wat je voelt, hoe je je voelt en welke behoeftes je hebt. Ze zijn een belangrijke wegwijzer in het vinden van ontspanning en geluk en juist met een volle maan kun je beter bij je behoeftes komen.

Terugblikken

Een volle maan is ook een moment om te kijken waar je staat. Terug te blikken, veranderingen door te voeren, los te laten en te kijken wat je oogst is aan het einde van deze maancyclus.

Terugblikken met deze maan kan lastig zijn omdat er een energie is die ervoor zorgt dat je behoefte hebt aan afwisseling, wat ten koste kan gaan van je focus of het werkelijk doorvoelen van dat wat er is.

De energie van Tweelingen is cruciaal in het ontwikkelen van je perceptie, je denken, je communicatie, het uitzetten van lijntjes en het aanboren van je contacten.

Tweelingen wil dat we ook in verbinding zijn met ons dagelijkse denkproces. In contact zijn met alles en iedereen. Conversaties aangaan.

Reflecteer hier, onder het licht van deze volle maan, eens op.

Hoe doe jij dat?

Hoe draagt je innerlijke dialoog bij aan de kwaliteit van je communicatie?

Ga eens na welke plaats logica, taal, communicatie en contacten in je leven innemen? En is dat een verhouding die recht doet aan wie jij in essentie bent?

Daarnaast staan deze hele week Venus, Pluto en Saturnus samen wat hevige spanningen in je liefdesleven of op financieel vlak kan geven. En dit trio staat in een lastige verbinding met de volle maan die dit nog eens kan intensiveren.

Hoe de uitwerking hiervan ook voor jou persoonlijk zal zijn. Neem tijd voor jezelf. Bepaald waar jij een streep onder wilt zetten en doe dat ook. Het hoe zal altijd volgen als de keuze is gemaakt.

 

 

%d bloggers liken dit: