0

Volle Maan in Maagd over: routines, gewoontes en dienend leiderschap

By 19 februari 2019astrologie

Volle Maan in Maagd. Een aardeteken dat productief is, de drie r’en heeft uitgevonden en maar 1 ding wil: orde.  Vanavond als de zon onder gaat om 18.06 verschijnt op het hetzelfde moment de maan als een grote ronde bol aan de hemel in het op detail gerichte teken Maagd. Dit is het moment waarop je ziet dat de zon en maan recht tegenover elkaar staan, en wat we een volle maan noemen.

Deze volle maan vraagt om met compassie te kijken naar je gewoontes, routines, rituelen, je productiviteit en efficiency. Dienen ze je echt of mag je hier en daar wat bijsturen?

Deze maan in maagd heeft niet zoveel met spiritualiteit te maken maar met ’getting-things-done’. Ze is onze realitycheck.

Onder deze maan wil ik je aanmoedigen om terug te gaan naar je visie en je verlangens voor dit jaar, 2019. De maagd energie speelt hier een belangrijke rol in omdat dit de energie is waarmee je je leven organiseert, structuur aanbrengt en routines en gewoontes creëert.

Veel maagden hebben maar 1 standje: standje go! (beastmode) Als ze werken, werken ze knoerthard. Zien ze alles en denken ze aan alles.

Denken ze na, dan analyseren ze zich suf.

Als je iemand zoekt om een klus te klaren zijn maagd-mensen de mensen die je in moet schakelen.

Maagd heeft een prachtige energie om routines, gewoontes, productiviteit, ambitie en focus aan te brengen en je leven te organiseren op een manier zoals jij dat wilt.

Met een volle maan is het tijd om hierop terug te blikken

Routines en gewoontes: een vloek en een zegen

Het goede van routines en gewoontes is dat je er niet over na hoeft te denken. Ze kosten je nauwelijks energie en geven je een bepaalde mate van zekerheid en comfort. Je zou dus kunnen stellen stel je met goede routines en gewoontes energieverspillende handelingen zoals keuzestress en zoeken en bedenken wat je gaat doen vermijdt.

Het slechte van routines en gewoontes is dat je niet vanzelfsprekend op het idee komt om ze eens kritisch te bekijken. En daarmee kunnen de goede gewoontes van ’ooit en toen’ je dus lekker in de weg zitten om die next level stap te kunnen zetten.

Maar wat is nu de magie van routines en gewoontes en wat heeft dit met Maagd te maken?

Routines helpen je in het vermijden van energieverspillende handelingen én ze helpen je in het creëren van ruimte en energie waardoor je je potentieel meer ruimte kunt geven.

Dit werkt als volgt:

Stel, je gaat mountainbiken. Als je gaat fietsen op een nog nooit bereden route stuit je op veel weerstand want de ondergrond is hobbelig, er zwiepen takken in je gezicht, kortom; lastig begaanbaar.

Door vaker precies dezelfde route te rijden wals je de grond plat en ontstaat er vanzelf een pad waardoor de route steeds makkelijker wordt.

Door iedere dag dezelfde handelingen te herhalen, het liefste op een vast tijdstip verander je de hobbelige ondergrond in je brein in kaarsrechte, vlakke paden. Deze vlakke paden zijn de sterkste neuro-verbindingen in je hersenen.

En je raad het al, ons brein werkt het liefst via de wet van de minste weerstand en kiest voor het uitgesleten vlakke pad (daarom is veranderen zo moeilijk).

En dit maakt het extra belangrijk om je routines en gewoontes zo nu en dan eens onder de loep te nemen en jezelf af te vragen of dat uitgesleten pad nog steeds bij je past? Of wordt het tijd om een aantal andere snelwegen aan te gaan leggen?

Naast de rituelen en gewoontes heeft Maagd nog een aantal andere belangrijke kenmerken. Kijk eens hoe deze kwaliteiten zich in jouw leven laten zien?

De kwaliteiten van Maagd:

Dienend leiderschap

Als leider, leid de feminiene maagd-energie ons vanuit een ander paradigma. Een paradigma van Sensing, feeling, listening en stillness. Een leiderschap dat een ander ritme volgt en ruimte laat voor het onverwachte, het onbenoembare en de nuances toevoegt van kunnen wachten, vertrouwen op de flow en op dat wat komen gaat. Dingen laten ontstaan en vanuit verbinding en samenwerking hun leiderschap vormgeven, inclusief het gebruik van symbolen, dromen, metaforen en de complexe melodie dat leven heet. Zij leidt van binnenuit, op een manier die aardend is.

Vormgeven en verfijnen van je werk

Maagd heeft iets dienstbaars en voelt een motivatie om waarde toe te voegen aan dat wat ze doet. Dat geeft voldoening en motiveert om toegewijd de benodigde vaardigheden te perfectioneren.

Onderscheidend vermogen & oog voor details

Met deze energie kun je het kaf van het koren scheiden en alles nog eens kritisch doorlichten, uitpluizen en in de juiste volgorde zetten. Deze energie kan als geen ander aanvoelen wat de eisen van de praktijk zijn.  Maagd kan analyseren met een opmerkelijk oog voor details en een goed gevoel voor kwaliteit.

Ik heb 3 vragen voor je die je helpen om uit te vinden of je rituelen en gewoontes je hogere doelen dienen:

  1. Met welke visie, intenties, verlangens ben je 2019 in gegaan? Welke routines en gewoontes ondersteunen je visie en je verlangen?
  2. Welke delen van je dagelijkse routine gaan lekker en welke delen/activiteiten zijn een energielek voor je en zetten je daardoor niet in de startblokken voor succes? Hoe kun je jezelf hierin ondersteunen?
  3. Wat zijn je top 3 prioriteiten in je werk en je leven? In welke mate is dat terug te zien in je dagelijkse bezigheden? Hoe en waar kun je verbeteringen aanbrengen?

Join the discussion 2 Comments

%d bloggers liken dit: