0

Volle Maan in Ram; Ik en de Ander

Volle Maan in het vurige teken Ram. Hét teken dat het woordje ‘IK’ zo belangrijk vindt. O, en ook snel en to-the-point is dus riemen vast, hier gaan we.

Als eerste teken van de dierenriem staat de energie van Ram symbool voor alles wat nieuw is; Nieuwe grond, nieuw avontuur, een nieuw begin. ‘Ik zie rond in de wereld’ leren mijn kinderen op school. En daarmee is Ram de energie waarin ons zelfbewustzijn wakker wordt.

En om de koe (uh, ram) maar direct bij de horens te vatten. Hier zit de paradox van deze volle Maan. De Maan mag dan wel in Ram staan. De Zon staat daar precies tegenover, in het zachte en lieflijke teken Weegschaal dat volledig gericht is op de ander.  Zie je welk thema er boven komt drijven? Ik en de ander.

Met deze volle maan mogen we gaan oogsten wat we eerder met de nieuwe Maan in Ram hebben gezaaid, zo ergens eind maart van dit jaar.

Maar, voor we daarin duiken eerst nog een zijstap.  2017 is een 1 jaar. Dat betekent dat dit jaar in het teken staat van een nieuw begin. En met name de laatste maanden hebben in het teken gestaan van loslaten van datgene wat je niet meer dient zodat er ruimte kan ontstaan voor het nieuwe. We mochten de tijd nemen om na te denken, te voelen en te wennen aan de veranderingen die zich aandienen. Ten opzichte van januari 2017 hebben we inmiddels een totaal andere kosmische energie die ons collectief uitnodigt de volgende stap te zetten.

De komende maanden zal voor veel van ons duidelijk worden hoe dat nieuwe begin er uitziet. Deze volle Maan in Ram kan je net dat extra zetje geven dat je nodig hebt om op te staan en in actie te komen.

Deze volle Maan is heftig, intens en krachtig. Ze moedigt ons aan om actie te nemen. En om er even een scherp randje aan toe te voegen. Niet het soort acties waar stakingen onder vallen. Integendeel. Deze Maan gaat over het nemen van actie vanuit een sterk besef van wie je bent en wie je wilt zijn. Het gaat over het inzetten van jouw macht, kracht en energie. Stel jezelf dan eens de vraag; Wie wil ik zijn? En wat vraagt dit van mij? Wat heb ik dan te doen en misschien wel; wat heb ik te laten?

Leven in het verleden is geen optie meer. ‘Make it happen’ is het devies van deze Volle Maan in Ram. Maar jij hebt wel de eerste stap te zetten. Concrete actie. Doen!

Er is veel energie beschikbaar. Gebruik hem wijs. En waar ik benieuwd naar ben is hoe gebruik jij je macht, je kracht en je energie?

Sommige mensen vinden het heerlijk om hun macht en daarmee kun kracht weg te geven als het leven moeilijk wordt. Anderen houden er juist heel erg aan vast om maar de controle te blijven houden. Wat doe jij? De Maan staat vandaag vierkant Pluto, dat is een spanningsaspect en laat ons voelen wat we hiermee doen. Let maar eens op de kleine dingen die laten je vaak al genoeg zien.

En zie dit dan als een deel van wat je oogst. Bekijk het en beslis of je deze oogst gaat gebruiken om opnieuw mee te zaaien.

Een volle Maan brengt ook altijd een spanningsveld met zich mee. De spanning van de Zon in een tegenoverliggend teken. Weegschaal in dit geval. Weegschaal en Ram zijn elkaars tegenpolen. Het gaat over ik (ram) & de Ander (weegschaal).

Bij weegschaal denken veel mensen aan wikken, wegen en veel twijfelen. Dat klopt niet helemaal want weegschaal is zoveel meer.

Het Weegschaal principe gaat er eigenlijk veel meer om, om de buitenwereld als een uitnodiging te zien om activiteiten te ontplooien waardoor wij zowel persoonlijk als op een grotere schaal bij elkaar komen, elkaar ont-moeten, samen zijn.

Kijk, en daar hebben we Ram dus wel voor nodig. Dankzij de Ram energie weten we wie we zijn. Weet jij waar je ‘IK’ tegen zegt. Hoewel de Ram energie zich behoorlijk af kan zetten, hebben we de ander nodig om te begrijpen en te ervaren wie we zijn. Om te voelen, ja dit ben ik, of nee, dit ben ik niet.

Gebruik vandaag en morgen of misschien dit weekend eens om de balans op te maken. Hoe zit het met mijn IK-kracht? Hoe ervaar ik mezelf ten opzichte van de ander? De energie van deze maan helpt ons herinneren en ondersteund ons om in die krachtige, vernieuwde energie te gaan staan.

%d bloggers liken dit: