0

Volle Maan in Schorpioen: hartstochtelijke dramatiek of onvoorwaardelijke liefde?

By 23 april 2018astrologie

Een volle maan in Schorpioen is altijd een intense maan die veel los kan maken.  Zo ook deze keer. Diep transformerend, soms confronterend en altijd gericht op transformatie van die dingen die je belemmeren om te zijn wie je bedoeld bent te Zijn. 

Dat klinkt misschien wel fijn; transformatie. En…worden wie je bedoeld bent te zijn.

Maar vraagt je ook altijd een offer. Het offer om los te laten van datgene wat je niet meer dient.  En daarmee komen we op een super persoonlijk stukje wat de meesten van ons heel erg moeilijk vinden. Ik dus ook, even voor de duidelijkheid. Want hoe graag we ook transformeren. Ons reptielenbrein is gericht op veiligheid en zekerheid. En daar komt Stier, de tegenpool van Schorpioen om de hoek kijken. 

Hoe zit dat dan? De tegenpolen Stier en Schorpioen belichamen een groot contrast; dat van zekerheden, veiligheid, consolideren, vasthouden en bewaren (Stier) tegenover balanceren op het scherpst van de snede, loslaten, risico’s nemen, transformatie, vernietigen,  onvoorwaardelijke liefde en diepzielduiken (Schorpioen). 

Deze volle maan staat in Schorpioen en de Zon in Stier.  Recht tegenover elkaar.

Waar de maan in Schorpioen in haar maximale verschijningsvorm niets liever wil dan de diepte in gaan is het de Stier energie die het anker is. Schorpioen pelt de lagen af, dieper dan diep, intens en soms extreem weet hij van geen ophouden. Stier zorgt voor de realiteitszin, soms ook de rem en maant Schorpioen tot het consolideren van datgene wat wordt opgedoken in de donkerste lagen van jezelf. 

Schorpioen wil uitkomen bij je rauwe kern, maar voordat Schorpioen daar is kun je eerst door de modder van je ego heen moeten ploegen. 

Schorpioen is een water teken; gevoelig, emotioneel en intens en heeft de potentie om dat in beweging te krijgen dat bewogen moet worden. 

Probeer deze volle maan eens extra aandacht te besteden aan je gevoelens en emoties. Neem de tijd om stil te worden. Stil te staan bij datgene wat aan de oppervlakte van je bewustzijn verschijnt en een plek te geven. 

Hartstochtelijke dramatiek of onvoorwaardelijke liefde?

Stier en Schorpioen gaan beide over liefde. Stier belichaamd de zinnelijke liefde, de liefdesstroom die tussen twee mensen kan ontstaan. De schoonheid van samen zijn.  Voor Schorpioen stopt het daar niet. Die wil de liefde intens en diepgaand beleven. Die wil dat je hart, je lichaam wordt aangeraakt tot in het diepst van je ziel. Dat je in elke vezel van je lichaam voelt dat je lééft. Ook hier gaat Schorpioen voor de hartstocht, de intensiteit en overgave. 

Op plat niveau gaat het over zinnelijk genot en kan Schorpioen soms niet verder komen dan harstochtelijke dramatiek. Daaronder zit echter de hoogste vorm van liefde: onvoorwaardelijk en grenzeloos. 

Als deze maan in essentie gaat over die hoogste vorm van liefde. Dan is de vraag die daarbij hoort deze: waar mag (moet) ik afscheid van nemen om deze onvoorwaardelijke liefde te kunnen ervaren? 

Met het schrijven voel ik ook dat onvoorwaardelijke liefde bij lange na niet in de buurt komt van de liefdesenergie die bij Schorpioen hoort. 

De liefde van Schorpioen raakt aan je kern, aan je essentie. De vraag is, ben je solide en gegrond genoeg (Stier) om deze liefde aan te kunnen en door jou heen te laten stromen? 

Onder het licht van de volle maan heb je de mogelijkheid om wat laagjes af te pellen die in essentie niet horen bij wie je bent.  Juist onder deze maan, als je je er tenminste voor durft open te stellen kun je een glimp opvangen van jou, in je essentie. Door stil te zijn. Je te verbinden met de energie van de maan. En ik hoop voor je dat het een heldere avond is zodat je eigenlijk niet om haar heen kunt. 

Ik wens je toe dat je mag voelen dat je leeft. 

Ik weet ook dat de gevoelens intens kunnen zijn. En dat het dan makkelijker is om een glas wijn te pakken met een netflixje. Waarom? Omdat het zo f*cking kwetsbaar voelt. Maar weet je wat? Kwetsbaarheid is de geboortegrond van liefde, geluk, plezier, creativiteit, verbondenheid, groei, en dankbaarheid.

Ik hoop dat je de moed hebt om je comfortzone, je veiligheid en zekerheid los te laten. Dat je in het loslaten, in de ongemakkelijkheid en in het niet weten die stille kracht in jezelf leert kennen. 

Wat er ook onder de oppervlakte aan het borrelen is, hoe ongemakkelijk het ook voelt. De tijd is aangebroken om er eerlijk naar te kijken en heel misschien wel een grote schoonmaakactie te houden.

Hoeveel persoonlijke ontwikkeling je ook hebt gehad, er is altijd weer een volgend ’iets’ of thema dat zich aandient. Dat is de schoonheid van transformatie. De schoonheid van iets verder graven en daarmee een nieuwe laag in jezelf aan te boren. 

En juist dit intentievol graven leidt je naar jouw waarheid. 

Schorpioen is ongelofelijk intens en confronterend. Vraagt je dieper dan diep te gaan en wil maar één ding: eerlijkheid, openheid en echtheid. 

Misschien dat daar wel de echte kracht van Schorpioen zit. Een liefde die zo echt is, zo diep, zo intens dat transformatie niet uit kan blijven. Want waar ware, zuivere liefde zetelt stroomt de onuitputtelijke bron van Leven.  En het is die zuivere Liefde waaraan ik ervaar dat ik ben wie ik ben. Jij?

Vond je dit blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

Join the discussion 2 Comments

%d bloggers liken dit: