0

Volle maan in stier

By 12 november 2019astrologie

Daags na wat energetisch gezien één van de krachtigste dagen van het jaar is, verschijnt de volle maan in Stier ten tonele. De 11e van de 11e is sowieso energetisch een krachtige dag. De sluier tussen onze wereld en andere dimensies is dunner. Sommige stromingen noemen dat het openen van de Engelenpoort waardoor er een nieuwe stroom aan energie haar weg naar de aarde zal vinden.

11-11 Engelenpoort, doorgang van Mercurius – toegang tot je krachtigste bron van intelligentie

Dit jaar gaat deze nieuwe stroom aan energie gepaard met de doorgang van Mercurius voor de zon. Mercurius is de planeet van de communicatie en net zo nauw verbonden met de Zon als de Maan met onze aarde.

Mercurius wordt gezien als de boodschapper van de goden en heeft toegang tot alle niveau’s: godenwereld, mensenwereld, onderwereld. Hij kan zich zelfs onzichtbaar maken. Als bijvoorbeeld bij jou je mercurius goed functioneert dan leg je de juiste verbindingen en geef je de juiste boodschappen door. Met de energie van Mercurius geef je je diepste wezen handen en voeten en ben je in staat om dat wat je wilt, denkt en voelt in lijn met elkaar te brengen en daardoor tot uitdrukking te brengen in je leven.

Momenteel loopt mercurius retrograde, dat is als hij tussen de aarde en de zon in staat. Het is een periode van heroriëntatie op bepaalde ideeën, opvattingen, conditioneringen, normen en waarden. De vraag is altijd: Durf je je open te stellen voor nieuwe opvattingen? Durf je bepaalde ideeën ‘im frage’ te stellen? Het is precies in die openheid waar je het goud kunt vinden. Op het grensgebied tussen het oude vertrouwde en het nieuwe ligt de mogelijkheid om in contact te komen met onbewuste kennis en wijsheid.

En ja, het kan heel goed zijn dat nieuwe opvattingen of ervaringen onwennig zijn of dingen van jezelf bloot leggen waar je niet op zit te wachten. Maar stel je open want dit is dé manier om toegang te krijgen tot een van de meest krachtige bronnen van intelligentie: je intuïtie.

En on top of that, hebben we een volle maan in Stier.

Crises of evenwicht en balans?

De volle maan kan een moment van crises zijn maar ook van volmaakt evenwicht en balans. En of het voor jou het ene of het andere is, is niet kosmisch bepaald maar een gevolg van de keuzes die je eerder hebt gemaakt.

De diepte in…

Schorpioen energie brengt diepte en bezinning. Nodigt je uit om oude patronen en overtuigingen los te laten en nieuwe eigenschappen te ontwikkelen. Schorpioen

is hét teken dat het niet doet voor minder dan diepgang en echtheid. Schorpioen wil altijd de waarheid bloot leggen en nodigt je uit om emotioneel heel diep te gaan. Dat is vaak net zo intens en heftig als dat het transformerend is. Stier, de tegenpool van Schorpioen kan deze heftige emoties en gevoelens aarden en stabiliteit brengen.

Elke volle maan is een maan om los te laten, terug te blikken op waar je nu staat en bij te sturen waar nodig.

Met een volle maan in stier blik je terug op dat wat voor jou van waarde is. Op die dingen die je stabiliteit en comfort geven. Op hoeveel vrede en harmonie je ervaart in je leven.

Zit je in een emotionele roller coaster? Deze maan laat je ervaren hoe stabiel je bent. Hoe vast jouw grond onder je voeten is. Is deze te vast en ben je te star? Dan kan het leven je dingen op je pad brengen waardoor je in beweging moet komen. Maar misschien merk je ook wel dat, ondanks de stormen die er kunnen zijn, jij een bepaalde stabiliteit hebt en een anker in jezelf waardoor je blijft staan, no matter what…

Grenzen

2019 is een jaar van voorbereidingen op wat er in 2020 gaat komen aan kosmische shifts. Er lag een enorme focus op grenzen in allerlei vormen. Als het goed is ben je uitgedaagd om je grenzen aan te geven of te verleggen en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Helder hebben wat jouw grenzen zijn én hoe je deze op een liefdevolle en verbindende manier aan kan geven is cruciaal om in 2020 de volgende stap te kunnen zetten op jou weg van ontwikkeling.

Waardevol

Jij bent waardevol. Je bent goed genoeg, meer dan goed genoeg. We struggelen er allemaal mee van tijd tot tijd. Stier is een teken dat oog heeft voor de dingen die van waarde zijn, in eerste instantie in materiële zin, maar belangrijker nog wat voor jou persoonlijk van waarde is. Het maakt geen bal uit welke kleding je draagt, of je met de laatste telefoon rondloopt. Jij bent waardevol! Heb je je doelen niet bereikt? Je bent waardevol!

Je bent het waard om een leven te leven in overvloed. Stop met kijken buiten jezelf, stop met jezelf vergelijken met anderen. Haal je focus af van alles wat buiten jezelf ligt en je naar beneden haalt. Richt je aandacht naar binnen, daar vind je de antwoorden die je zoekt. Daar vind je je eigen waarde.

Gebruik de energie van deze maan om op te laden, te herbronnen, voor jezelf te zorgen en te voelen dat jij het waard bent om hier te zijn en je ding te doen. Doe iets waar je blij van wordt, waar je je goed bij voelt.

 

Wil jij deze en andere, oude energie los maken uit je systeem en energieën van steeds hogere frequente toelaten in je lichaam?

Wil jij keuzes maken die passen bij wie je bent en ook kloppen in de tijd? Zodat je je niet langer bezig hoeft te houden met wat niet langer werkt maar stappen zet volgens jouw divine blueprint?

 

Mail me dan voor een kennismakingsgeprek.

 

 

Join the discussion 2 Comments

 • Iris schreef:

  Hoi Maaike, je zegt ‘De sluier tussen onze wereld en andere dimensies is dunner.’ Wat bedoel je daar mee? En verder ben ik in de war, want je schrijft volle maan in stier en dan gaat het over schorpioen…? Daarnaast, kosmische shifts… klinkt wel spannend. Dank je wel voor je verduidelijkingen. 🙂

  • Maaike Pieters schreef:

   Ha Iris,

   Wat ik bedoel met ‘de sluier tussen onze wereld en andere dimensies is dunner’ is dat er behalve onze aardse werkelijkheid nog een aantal andere werkelijkheden zijn die we ook wel dimensies of verschillende bewustzijnslagen noemen. Dus je kunt bijvoorbeeld ervaringen hebben op andere niveau’s. Dat doen we bijvoorbeeld in onze slaap als we dromen maar dan zijn we ons daar meestal niet van bewust. Als de sluier dunner is, kun je makkelijk afstemmen op die andere dimensies, zoals je bijvoorbeeld je radiokanaal afstemt op de juiste zender.

   En ja dan volle maan in Stier en vervolgens Schorpioen erbij. Bij een volle maan staan de zon en de maan recht tegenover elkaar. De maan staat in Stier maar de zon staat in Schorpioen en de zon schijnt vanuit het teken Schorpioen haar licht op de maan. Stier en Schorpioen zijn elkaars tegenpolen. Ze moeten wat met elkaar en met een volle maan staat dat in het volle licht.

   De Schorpioen energie is nu belangrijk omdat de hele maand de Zon in dit teken staat waardoor deze energie als een soort van rode draad op de achtergrond meeresoneert.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt Iris?

%d bloggers liken dit: