0

Volle Maan in Tweelingen; Down the rabbit-hole

By 3 december 2017december 4th, 2017astrologie, volle maan

December is een belangrijke maand in de astrologie waarin de nodige verschuivingen gaan plaatsvinden.  Verschuivingen die nodig zijn om met hernieuwde energie het nieuwe jaar in te gaan.

Een volle Maan brengt altijd een polariteit met zich mee, een vergrootglas op het thema waar de Zon haar licht op laat schijnen. Want de Zon schijnt haar licht vandaag op de Maan in Tweelingen.

Er zijn tegengestelde thema’s aan de orde.

Het thema wat Tweelingen met zich meebrengt is communicatie, het netwerk van mensen dat je om je heen hebt verzameld én je vermogen je aan te passen, je open te stellen en je neus achterna te lopen.

Een beeld wat mooi aansluit bij deze volle Maan die ook nog een een retrograde Mercurius heeft en vierkant staat met Neptunus is het verhaal van Alice in Wonderland. Door haar  nieuwsgierigheid gaat ze ‘down the rabbit-hole’ het witte konijn achterna.  Haar spannende avonturen met het Witte Konijn, de Maartse Haas, Fiedeldij en Fiedeldop, de Muis, de Rups, de Grijnzende Kat en de Hartenkoningin is een rondreis odyssee van de geest.

Het wondere land waar alles kan en vol zit met verwarrende gesprekken die nog verwarrender worden door alle woordspelingen.

Alice is op doorreis door haar eigen geest waar zin en onzin, verbeelding en werkelijkheid op miraculeuze wijze door elkaar heen lijken te lopen.

 I knew who I was this morning but I’ve changed a few times since then. – Alice

Tweelingen is nieuwsgierig, een verleidster, ze staat vooraan in de rij om nieuwe dingen te proberen en is als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Zodra er iets nieuws onder de horizon is gaat Tweelingen ‘down the rabbit-hole’ met zoveel nieuwsgierigheid en verwondering dat ze zich helemaal mee kan laten slepen met de wondere (gedachte)-wereld waarin ze zich bevindt. Eenmaal bovengronds kan ze er totaal andere ideeën op na houden en kan ze tot de ontdekking komen dat ze zichzelf steeds minder goed kent.

Kortom, de Tweelingen energie helpt je om flexibel te zijn, open te staan voor ideeën van anderen. snel te schakelen, je netwerk, hoe divers die ook mag zijn te gebruiken en aan elkaar te koppelen. Tweelingen is enorm communicatief maar ook wisselvallig. vindt alles interessant en leuk en in zijn nieuwsgierigheid kan een tweelingen soms iets laten zien van zo de wind waait, waait m’n jasje.

De Zon in boogschutter brengt een thema in rond visie, hoe wil je in het leven staan? Waar wil je naartoe bewegen. Boogschutter is een toekomstgericht teken dat zijn pijlen altijd wel op iets of iemand heeft gericht.

Deze volle Maan gaat over waarheid. Vooral rond je communicatie en de intenties die je daarmee hebt. Doordat Mercurius retrograde loopt, dus een terugkerende beweging aan de hemel maakt kan het een lang (zo’n 3 weken) en innerlijke proces zijn.

2017 draagt het thema van ‘een nieuw begin’ in zich omdat 2017 een één jaar is in de numerologie. Met deze volle maan in de laatste maand van het jaar maakt alles zich op voor de volgende fase waarin samengaan én opposities meer nadruk krijgen.

Het proces tussen het oude en het nieuwe was zo nu en dan behoorlijk uitdagend en heeft verschuivingen en veranderingen teweeg gebracht. Deze energie ebt nu langzaam weg.

We mogen nog een paar weken gebruik maken van de energie van boogschutter om onze visie te finetunen,

De super volle Maan in Tweelingen nodigt je uit om je te verbinden met jouw waarheid, te dwalen door je geest en een kristalheldere visie voor het komende jaar neer te zetten.

Vond je deze blog inspirerend, verhelderend of leuk om te lezen? Laat gerust een reactie achter hieronder, dat vind ik leuk. Of deel hem via social media. Dankjewel!

%d bloggers liken dit: