0

Volle maan in Waterman

By 3 augustus 2020astrologie

Het is weer volle maan vandaag. De tijd van de maand waarin de nachtelijke hemel fel verlicht is door het licht van de maan aan de hemel. Iedere volle maan heeft de kwaliteit om haar licht te laten schijnen op bepaalde gebieden in ons leven. Zodat we een grotere of diepere waarheid kunnen gaan zien en onze manier van denken kunnen verbreden.

Spanning in de lucht

Vandaag is de maan electrisch geladen. Samen met een aantal andere planeetstanden die pittig zijn betekent dit dat er een onvoorspelbare en explosieve energie in de lucht hangt. De Zon en de Maan die recht tegenover elkaar staan maken beide een gespannen verbinding met Uranus (T-vierkant). Deze Uranus zorgt voor een sterk geladen electromagnetisch veld vol met verzet, rebelse neigingen, een drang tot verandering of vernieuwing. Deze verbinding met Uranus triggert dingen in ons leven waardoor we ons wat onstabiel kunnen voelen.

Misschien heb je gemerkt dat je irritatie voelde, zowel in jezelf als bij anderen.

Irritatie betekent dat je iets hebt aan te passen, of aan te kijken. Irritatie is de voorloper van boosheid en hoort echt bij deze Maan Uranus verbinding die onrustig maakt en iets provocatiefs heeft. Wat deze irritatie doet is dat ze je laat zien waar je van je pad bent afgeweken. Waar je iets van jezelf hebt ingeleverd (want: zo binnen zo buiten) en nee je kunt je niet verschuilen achter overheidsmaatregelen waar jij geen invloed op hebt.

In je persoonlijke leven kun je ervaren dat mensen voor je gevoel raar reageren, wat koel of afstandelijk zijn of je dagelijkse routine door de war gooien. Dat zijn ogenschijnlijk kleine, mogelijk nietszeggende voorvallen. Tegelijkertijd worden er door zulke dingen op een dieper niveau altijd zaken aangeraakt, bijvoorbeeld om je even los te schudden uit je gewone patronen zodat je weer oog krijgt voor iets anders en weer kunt samenvallen met wie je diep van binnen echt bent. Zie het als kleine ‘herkalibratie’ prikjes.

Sociale interactie

Waar deze maan haar licht op laat schijnen is dat oude manieren van sociale interactie niet meer werken. Hoe vaster je jezelf daarin hebt gezet hoe moeilijker je het hebt met deze maan en ook met de tijd die komen gaat (najaar 2020). Deze vaste energie houdt voor een hele lange periode de boel goed bij elkaar maar bij voldoende stress en spanning barst het open en vallen dingen in het sociale domein als een kaartenhuis in elkaar.

Idealen

Waterman is een teken met enorme idealen. Een ideaal van een wereld waarin er openheid is, vrijheid, gelijkheid, community en waar jij en ik onze verschillen mogen vieren. Waarin uniekheid en authenticiteit juist aangemoedigd worden en een voorwaarde zijn voor een vruchtbare samenwerking. Waterman is wars van alles wat met hiërarchie, status, wetten, regels, etc te maken heeft.

Om te leven vanuit de Waterman energie hebben we Uranus nodig.

Uranus is de grote dwarsligger in ons sterrenstelsel. Hij wil ons wakker schudden en iets nieuws aanreiken, niet zomaar nieuw maar buiten-de-box nieuw. Dat vraagt om totale openheid én het vermogen je los te maken van je identificaties. Pas dan creëer je ruimte in je leven voor iets nieuws. We kunnen niet een ideale, nieuwe wereld bouwen als delen van ons vast willen blijven houden aan iets ouds dat eigenlijk al is uitgediend.

Constructief werken met de energie van deze maan

Voel je een noodzaak of een behoefte om in actie te komen vraag jezelf dan af welke gebieden je wilt graag veranderd wil zien. Maak onderscheid tussen je idealen en de realiteit, zorg dat je je behoeften, je dromen, je verlangens helder krijgt voordat je overgaat tot actie. Neem jezelf waar, ook je eigen innerlijk. Wat zie je jezelf doen? Wat zie je jezelf niet doen? Wat voel je? Wat ervaar je?

Uiteindelijk kan deze volle maan je de realisatie brengen dat nieuwe manieren van leven en zijn niet mogelijk zijn zonder een aantal fundamentele veranderingen. Welk gedrag, overtuigingen, conditioneringen, meningen, kijk op de wereld, welk normaal heb je achter je te laten om je leven of relaties te verbeteren?

Als je dan plotseling energie krijgt en iets rebels wilt doen, gebruik de energie wijs en positief. Gebruik die energie om te veranderen wat niet langer past bij wie jij diep van binnen echt bent.

Take care en Geniet van deze volle maan.

%d bloggers liken dit: