0

Volle maan in Weegschaal: Balans terugbrengen in je leven

By 29 maart 2018astrologie

Volle Maan in Weegschaal

De zon schijnt vanaf het vurige, sterk impulsieve teken Ram haar licht op de Volle Maan in Weegschaal, die verre van impulsief is en vanuit harmonie wil acteren. Waar Weegschaal graag wil polderen en voor het harmoniemodel gaat roept Ram vanaf de overkant. Heb nou eens sch*t aan de rest en volg je eigen koers.

Dat laatste is echt een Ram thema dat deze maand ’all over’ is. Het mooie van de astrologie (althans, dat vind ik) is dat er binnen dat thema nog even een highlight is van het tegenovergestelde teken in de vorm van de volle maan. Weegschaal dus in dit geval.

Het beeld van weegschaal is er vaak een van wikken en wegen.

Dat klopt wel, maar als je iets dieper kijkt ontdek je nog meer over de Weegschaal.

Voor een weegschaal die het harmoniemodel hoog in het vaandel heeft staan kan het moeilijk zijn om met de diepte en rijkdom van het leven om te gaan. Gelukkig hebben we de Ram die ons aanmoedigd ons eigen pad te bewandelen ook als dat soms betekent dat we de harmonie in de buitenwereld verstoren. Want hoe zit het met de harmonie in jezelf? Waar ligt je zwaartepunt? In je binnenwereld of je buitenwereld?

Waar in je leven kun jij meer balans aanbrengen? 

Deze volle maan kan je helpen om weer terug in balans te komen. Waarachtige harmonie aan te brengen. Door je te laten ervaren hoe jouw evenwicht eruit ziet. Het evenwicht tussen Ram en weegschaal vraagt je bijvoorbeeld op welke manier je bemiddeld tussen verschillende posities, zienswijzen, partijen etc. Hoe creeër jij harmonie zonder te gaan blauwhelmen.

Vanuit het grotere perspectief stelt Weegschaal de vraag welke activiteiten je hebt ontplooit waardoor jij en de ander, dichter bij elkaar komen. Waardoor we elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen zijn, samen kunnen werken.

Hoe ziet evenwicht er voor jou uit? En ook wat zijn de momenten waarop jij water bij de wijn doet? Voor de echte soulsearchers onder ons kun je jezelf de vragen stellen: Wanneer, of op welke momenten geef je toe, wat maakt dat je toegeeft en hoe voelt dat?

Van (relatie) crises naar balans

Zeg je weegschaal, dan zeg je venus en zeg je venus dan zeg je relaties. Met deze volle maan in weegschaal ronden we een klein stukje van de relatiecirkel af. Hoe is jouw oogst? Wat heeft / hebben relaties je het afgelopen jaar gebracht? Wat neem je mee naar de volgende ronde? Waar ben je helemaal klaar mee en ga je afscheid van nemen?

“Ich werde an Du” -Ik word pas ’iemand’ dankzij de ander 

~ Martin Buber, filosoof 

We hebben de ontmoeting en vaak ook de confrontatie met de ander nodig om te kunnen begrijpen wie we zelf zijn en om te kunnen zien dat wij de ander niet zijn. Via de ontmoeting met de ander zijn we in staat om onszelf te zien, te ervaren, te leren kennen.

Maar dat ‘Ich werde an Du” is wel een lastige. Want het is juist in relaties dat we verstoppertje spelen met onszelf.

Jezelf in evenwicht brengen betekent verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, voor je schaduw en projecties en het vraagt om bloedje eerlijk tegen jezelf te zijn. Een van de mooiste en krachtigste instrumenten om hiermee aan de slag te gaan is het projectiemechanisme.

De helende kracht van de volle Maan

Iedere volle maan kent haar eigen helende energie. Vaak ben je wat emotioneler en gevoeliger deze dagen. De helende kracht van deze maan helpt je in het helen van pijn en onbalans rond de thema’s van weegschaal; verbinding, relaties, harmonie, balans tussen je binnen- en je buitenwereld.

We willen allemaal wel graag een weegschaal buitenkantje; mooi, harmonieus, goed afgestemd, etc. maar is dat wat jij laat zien aan mooi buitenkantje ook echt wie je bent of heb je het jezelf eigen gemaakt om te voldoen aan het beeld waarvan je denkt dat je daaraan moet voldoen?

Astrologisch zijn we aan een nieuw jaar begonnen. Straks met de nieuwe maan in Ram op 16 april kunnen we dat echt verankeren en stappen zetten om het nieuwe vorm te gaan geven.

Deze volle maan draagt eraan bij om met meer balans, misschien met een hernieuwd evenwicht dit nieuwe jaar in te stappen.

Deze maan helpt je meer te bewegen naar je centrum en van hieruit jezelf te openen voor de diepe wijsheid die in ons allemaal verscholen is.  Misschien heb je het lef van de Ram nodig om afscheid te nemen van die dingen die jou niet langer dienen.

De energie is beschikbaar. Vanuit Ram schijnt de zon haar licht op die dingen die je los mag laten zodat je steeds meer kan worden wie je bedoeld bent te zijn.

Ben je bereid die weg te gaan? Ook als het emotioneel en kwetsbaar voelt?

Wil je meer lezen over relaties en het projectiemechanisme? Lees hier verder. 

%d bloggers liken dit: