Hoe schrijf je authentieke content als je zichtbaar wilt zijn op de inhoud?

Wil je zichtbaar zijn vanuit je inhoud? Schrijf inspirerende, waardevolle en unieke content die resoneert vanuit authenticiteit.

De sleutel daarvoor: menselijke verbinding.

Werk je met mensen?  Dan bevind je je op het vlak waarin menselijke verbinding belangrijker wordt dan ooit.

Er is iets magisch aan menselijke verbinding. Het overstijgt afstand, tijd en verschillen. Het laat ons voelen dat we niet alleen zijn. Dat er een ‘wij’ is.

En wij… willen emotie.

We willen iets voelen of ervaren.

Onszelf ergens in herkennen.

Aangezet worden.

Dat heeft niets te maken met droge feitenkennis. Maar alles met psychologie.

Wij zijn emotionele wezens die niets liever willen dan (aan)geraakt worden. Denk maar aan baby’s. Als een baby niet wordt aangeraakt, gaat hij dood. Wij kunnen niet zonder aanraking. Die aanraking is niet alleen fysiek, ook emotioneel hebben we behoefte aan aanraking.

Authentieke content resoneert op een dieper niveau. Iets wat jou raakt en wat jij verwoord, raakt iets in mij.

Authenticiteit zal (volgens mij) de grootste onderscheidende en toegevoegde waarde zijn voor ondernemers. Het is dus van belang dat je jezelf en je persoonlijkheid laat zien in je content. En dan heb ik het niet over je lunch, want dat is privé maar over de onderwerpen die bij jou horen, die jou raken en in beweging zetten. Daarom praat ik ook over leiderschap, psychologie, spiritualiteit en andere niet-zakelijke onderwerpen, omdat daar mijn interesse ligt. Het hoort bij mij en dat maakt het authentiek.

Van alle uitdagingen waarmee mijn klanten worden geconfronteerd is één probleem de meest uitdagende:

Hoe verweef je wie je bent in je content?

Dit ‘niet weten hoe je- wie je bent- kunt verweven in je content’ zorgt ervoor dat veel briljante denkers:

  • Stoppen met schrijven nog voordat ze begonnen zijn
  • Een patroon ontwikkelen van starten – stoppen – starten – stoppen.
  • Strugglen met het zien van het grotere plaatje (want er is zoveel kennis en informatie dat het moeilijk is vanuit 1 specifieke invalshoek op een heldere en eenvoudige wijze te communiceren)
  • Ze niet de impact maken die ze kunnen maken omdat ze persoonlijk met privé verwarren en ze het niet professioneel vinden om iets persoonlijks te verweven in hun content en dus blijven praten over hun modellen en methodieken.

Zo zonde, deel je kennis, je wijsheid, je expertise voor een groter publiek. Die wijsheid heb je alleen kunnen verkrijgen door jouw unieke combinatie van interesses, invalshoeken en je vermogen om deze met elkaar te verbinden.

Zeker met de komst van AI zit de wereld te wachten:

  • Op andere manieren van kijken.
  • Op mensen die vanuit integriteit en zuiverheid communiceren.
  • Op mensen die inhoud toevoegen en het gesprek durven te verbreden of te verdiepen.

En dé manier om dat te doen is jouw persoonlijkheid door te laten klinken in je content.

Hoe doe je dat dan? Je persoonlijkheid toevoegen aan je content?

3 belangrijke punten:

  1. Creëer een topic tree met 2-3 voor jou meest boeiende onderwerpen.

Schrijf en praat over onderwerpen die je echt interesseren en waar je iets bij voelt. Een topic-tree is een effectieve manier om dit in kaart te brengen. De onderwerpen zouden al “on top of your Mind” moeten zijn. Vervolgens ga je deze onderwerpen verder onderverdelen in sub onderwerpen. Schrijf het op. Door te focussen op je passies en interesses, word je content automatisch authentiek en weerspiegelt het jouw persoonlijkheid.

2. Vermijd te specifieke onderwerpen

Zoals “Krachtsport voor vrouwen in de overgang”.

Je bent al weg he?

Oké, point made.

Hoewel het belangrijk is om je te richten op onderwerpen die je interesseren is het ook essentieel om een breder publiek aan te spreken. Het is verleidelijk om je te richten op hele specifieke onderwerpen die precies passen bij jouw niche of expertise. Maar om persoonlijkheid toe te voegen aan je content is het nodig om iets breder te denken. In plaats van je alleen te concentreren op “krachtsport voor vrouwen in de overgang”, kun je bijvoorbeeld schrijven over “fitness en gezondheid voor vrouwen in verschillende levensfasen”. Hierdoor kun je een groter publiek aanspreken en tegelijkertijd je persoonlijkheid en expertise delen. Zeker als je inhoudelijk goede content wilt schrijven is het belangrijk dat er een educatief aspect in zit. Passend bij de verschillende fasen van bewustzijn van je publiek.

3. Zoom uit

Jouw specifieke interesse hoort bij een breder onderwerp. Wat is dat bredere onderwerp? Hoe kun je dat gebruiken als ingang voor bewustzijnsontwikkeling?

Realiseer je dat jouw specifieke interesse vaak past binnen een breder onderwerp. Door uit te zoomen en te kijken naar het grotere geheel, kun je je content verrijken en je doelgroep meer waarde bieden.

Stel jezelf de vraag:

wat is het bredere onderwerp waar mijn interesse in past?

Als je bijvoorbeeld gepassioneerd bent over duurzaam leven en minimalisme, kun je je content richten op het bevorderen van bewustzijnsontwikkeling op het gebied van consumptiepatronen en ecologische impact.

Door het gebruik van jouw specifieke interesse als ingang voor bewustzijnsontwikkeling, kun je jouw persoonlijkheid en passie in je content laten doorschemeren. Dit helpt je om een diepere connectie te maken met je publiek en hen te inspireren om na te denken over de bredere impact van de onderwerpen waarin jij geïnteresseerd bent.

Authenticiteit is niet zomaar een buzzwoord. Het is een fundamenteel aspect van een succesvolle content strategie.

Door je focus te hebben op authentieke content waarin jouw persoonlijke passies en interesses doorklinken biedt je ongekende waarde aan je lezers. Het zijn je bouwstenen voor betekenisvolle en waardevolle content. Het stelt je in staat om een gemeenschap van gelijkgestemden op te bouwen en mensen te inspireren en te informeren. Als je dan ook nog bewustzijnsontwikkeling weet te integreren in je content stimuleer je niet alleen je publiek om na te denken en actie te ondernemen maar stimuleer je ook jezelf in je groei als mens, als creator en als ondernemer.

Ik help je graag met authentieke content. Niet door het voor je te schrijven maar door je je eigen stem te laten vinden. Jouw unieke geluid. Want..Niks mooiers dan een buitenkant die laat zien wat er van binnen is. Ben je klaar om vanuit jouw eigenheid te communiceren? Neem contact met me op om te kijken of we een goede match zijn.

Leave a Reply